divendres, 23 d’octubre del 2015

La Guàrdia Civil deté l'extresorer de CDC, Daniel Osàcar

| 23/10/2015 a les 09:10h
OPERACIÓ PETRUM

L'arrest coincideix amb la compareixença de Mas d'aquest divendres al Parlament per donar explicacions del cas Petrum

Ahir el jutge va enviar a la presó sense fiança l'actual tresorer del partit, Andreu Viloca

Es tracta del dotzè detingut de l'operació

VÍDEO en DIRECTE Compareixença de Mas al Parlament pel cas Petrum

 

 

 


L'extresorer de CDC, Daniel Osàcar, a l'interior del cotxe on ha estat traslladat als jutjats, aquest matí | ACN

La Guàrdia Civil ha detingut aquest divendres al matí l'extresorer de CDC, Daniel Osàcar, en el marc de l'operació Pètrum. L'arrest, per ordre de la Fiscalia Anticorrupció, arriba l'endemà que el jutge enviés a la presó sense fiança l'actual tresorer del partit, Andreu Viloca, i coincideix amb la compareixença de Mas avui al Parlament per donar explicacions precisament sobre el cas.

La detenció s'ha produït a tres quarts de nou del matí. Un cotxe blanc no logotipat del cos policial, s’ha presentat al seu domicili per endur-se’l directament a declarar al jutjat d’instrucció número 1 del Vendrell. No va ser detingut durant la tercera fase de l’operació Petrum d'aquest darrer dimecres pel seu delicat estat de salut. Osàcar –que també va ser imputat pel cas Palau- és el dotzè arrestat després de Jordi Duran, empresari d'Urbaser, arrestat ahir quan va tornar d'un viatge a l'estranger. 

A diferències dels altres onze, no ha passat cap nit a la comandància del cos policial de Tarragona a causa del seu delicat estat de salut. Passarà a disposició judicial aquest mateix divendres on se li prendrà declaració.

La detenció ha arribat dues hores abans de la compareixença de Mas. El president de la Generalitat en funcions ja va avançar dimecres, el mateix dia que es feien les primeres detencions i indagacions policials a la seu de Convergència, a la d'Infraestructures i a dos ajuntaments més, que havia sol·licitat comparèixer a petició pròpia per tal de traslladar la seva visió de tot aquest afer. 
S'espera que també doni explicacions de la detenció d'Osàcar. 
Enllaç noticia :