divendres, 23 d’octubre del 2015

Junts pel Sí i la CUP votaran plegats al parlament per una república de Catalunya

Divendres  23.10.2015  01:44


PAÍS

Abans del 9 de novembre totes dues forces presentaran una declaració per un estat independent en forma de república.

 

 








Junts pel Sí i la CUP van acostant posicions a la taula de negociacions, a mesura que s’acosta la constitució del parlament. Dilluns, totes dues forces polítiques independentistes investiran Carme Forcadell presidenta de la cambra.

Serà la primera votació conjunta. I abans del 9 de novembre, data de la primera votació d’investidura per a elegir president, aprovaran també plegats un document que es referirà al futur estat català com a república. El text serà el marc de referència internacional de l’inici del procés i servirà per a projectar una imatge d’unitat, molt malmesa aquestes darreres hores.


Al document, s’hi deixarà clar que la cambra catalana treballa per a aconseguir en el menor temps possible la creació d’una ‘república de Catalunya’ o d’un ‘estat independent de Catalunya en forma de república’.

Diverses fonts han formulat la redacció del text de manera diferent a VilaWeb, però remarcant que hi ha acord pel que fa a la presentació de la declaració, i que ‘és clar’ que inclourà la fórmula republicana de govern, que ja és una confrontació directa amb l’estat espanyol, monàrquic.


Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/noticies/junts-pel-si-i-la-cup-votaran-junts-al-parlament-per-una-catalunya-republica/