divendres, 2 d’octubre del 2015

Els vicepresidents socialistes i liberals europeus exigeixen «solucions polítiques» arran de la imputació de Mas

| 02/10/2015 a les 08:33h

Un eurodiputat conservador, el britànic Ian Duncan, troba "il·lògica i irracional" l'actitud del govern espanyol.

 

 


Eurodiputats estrangers del grup socialista, conservador reformista, liberal, verd i de l'euroescèptic lamenten la imputació del president de la Generalitat, Artur Mas, per l'organització del 9-N i exigeixen "solucions polítiques". Entre ells, hi ha dos vicepresidents, la dels socialistes a l'Eurocambra, la belga Kathleen Van Brempt, que exigeix "diàleg"; i el dels liberals Petras Austrevicius, que fa una crida perquè "el sentit comú prevalgui". L'eurodiputat conservador britànic Ian Duncan, que va ser observador del 9-N, considera "il·lògica i irracional" l'actitud del govern espanyol davant del repte independentista. "El que està passant ara mateix a Catalunya i Espanya és molt alarmant per a qualsevol demòcrata", assegura Duncan en declaracions a l'ACN.


Van Brempt, a més, considera que la solució també podria acabar arribant des de fora. "No estic preocupada, fins i tot des de la perspectiva europea trobarem solucions, si cal", assegura. Per la flamenca, els polítics no han d'intervenir en els procediments legals, perquè no els correspon. "Però sí que ens correspon trobar solucions, i si realment vols solucions, cal diàleg, i calen decisions polítiques", remarca. La socialista destaca que tot i que s'han de respectar les lleis, "és millor trobar solucions polítiques" perquè "els procediments legals poden fer nosa".

Un altre vicepresident, el dels liberals de l'ALDE a l'Eurocambra, el lituà Petras Austrevicius, també considera que "cal una solució política" i adverteix que "no s'haurien d'utilitzar amenaces o mitjans legals per arraconar polítics". "Això crearà resultats totalment oposats", adverteix Austrevicius, que fa una crida perquè "el sentit comú prevalgui". Segons el lituà, la situació als Bàltics durant els anys 90 era "semblant" perquè Letònia, Lituània i Estònia no podien parlar amb Moscou, que "no volia entendre la voluntat d'independència". Austrevicius, que seu al comitè d'Afers Exteriors i al subcomitè de Drets Humans de l'Eurocambra, confia que pel cas català hi haurà "un diàleg efectiu".


Enllaç noticia :