dimecres, 2 de setembre del 2015

Un 53% d’escocesos votarien ara independència

Dimecres, 2 de setembre de 2015 16:45 h

Una enquesta també projecta una majoria absoluta encara més clara del SNP al parlament d’Edimburg


A dues setmanes de complir-se un any del referèndum escocès, una enquesta apunta a una majoria independentista si se celebrés ara la votació. Un 53% d’escocesos votarien Sí, per un 44% que optarien pel No, un avantatge que no es va produir a cap enquesta anterior al plebiscit de l’any passat. 







Hi haurà un segon referèndum? 

La primera ministra del país, Nicola Sturgeon, ha de decidir en els propers mesos si el seu partit, el SNP, es presenta a les eleccions escoceses del proper maig amb un altre referèndum al programa. D’entrada, l’enquesta d’Ipsos MORI afirma també en el seu estudi que el partit hegemònic a Escòcia es tornarà a imposar per majoria absoluta en els comicis de l’any vinent.

Gairebé dos terços de diputats independentistes



Si ara té 69 escons dels 129 que té la cambra, el proper maig n’aconseguiria 74. Els laboristes perdrien 11 escons per quedar-se en 26, mentre que destaquen els verds, que pujarien de 2 a 8. Els ecologistes són l’única formació a banda del SNP que defensa la independència del país. Així, amb 82 escons els sobiranistes gairebé arribarien a dos terços de representants a la cambra de Holyrood.


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/428442/un-53-descocesos-votarien-ara-independencia