divendres, 18 de setembre del 2015

Sindicalistes de CCOO, UGT i la USTEC se sumen a Junts pel Sí

 per Lluís Bou 18 de Setembre 2015 


Junqueras defensa el caràcter internacionalista de l'independentisme que representa la llista unitària.

 




Sindicalistes de CCOO, UGT i la USTEC s'han sumat a la llista unitària Junts pel Sí, i han participat aquest matí en un acte electoral al Casinet d'Hostafrancs, a Barcelona. Al míting, que ha comptat amb la presència de 250 persones i es titulava 'Sindicalistes pel Sí', hi han assistit la vicepresidenta Neus Munté, exsindicalista de la UGT; la consellera de Governació, Meritxell Borràs, a més dels candidats Oriol Junqueras, Toni Comin i Chakir El Homrani. També hi ha estat present el diputat republicà Joan Tardà.


Oriol Junqueras ha indicat en el seu parlament, que la qüestió nacional i la social estan lligades. "Molts de nosaltres som independentistes, encara que voldríem poder deixar de ser-ho, i som federalistes europeus i internacionalistes", ha afegit. Segons Junqueras, el projecte polític independentista té valor perquè precisament encarna valors universals, i perquè pot ser útil a la societat. Ha indicat que la República catalana permetrà tenir més eines per aconseguir millores socials.

"Junts pel Sí té sentit per fer la independència. Però quan tinguem les eines, la garantia que s'aprofitaran per posar-les al servei de la majoria sou vosaltres", ha indicat Junqueras als sindicalistes. "Amb el nou Estat serem responsables de les accions que prenguem bé i de les que no fem tant bé, i els ciutadans penalitzaran a qui no ho faci bé. El vot és una condició necessària, però condició suficient. És l'esforç col·lectiu la lluita del dia a dia", ha conclòs.

En una altra invervenció, Neus Munté ha remarcat el paper que ha tingut el sindicalisme tant per la cohesió social com en la defensa de les reivindicacions d'autogovern. La vicepresidenta ha recordat que Catalunya no té avui dia competències sobre polítiques passives d'ocupació (prestació d'atur) i el govern espanyol li ha retallat les polítiques actives d'ocupació. Segons Munté, el procés per la independència té sentit sobretot "perquè està al servei de les persones". "Però la sortida de la crisi no la podrem fer si no comptem amb instruments", ha afegit.

També ha parlat el militant de la UGT Chakir El Homrani. "Això no va de banderes, això va de tenir eines. I la sobirania ens les ha de donar, perquè intentar reformar l'Estat espanyol és donar cops de cap contra una entel·lèquia", ha indicat. 

Al final de l'acte, l'organització ha convidat treballadors de l'empresa Valeo, que pateix problemes, a pujar a l'escenari i desplegar una pancarta reivindicativa. La vicepresidenta Munté i Junqueras han ajudat a agafar-la, entre aplaudiments a la sala.


Enllaç noticia :