dimecres, 2 de setembre del 2015

L'equip d'Ada Colau alerta que el Born CC «no pot romandre per sempre en el tricentenari»

| Actualitzat el 02/09/2015 a les 18:15h
 

El nou govern municipal aposta per intensificar la relació del centre "amb la ciutat i els barris" i el destaca com a "prioritari en el desenvolupament cultural de Barcelona"

Xavier Domènech apunta que es convocarà «tan aviat com sigui possible» un concurs públic per escollir nou director.


L'Ajuntament de Barcelona, encapçalat per Ada Colau, considera el Born Centre Cultural com a "prioritari en el desenvolupament cultural de la ciutat", ja que a més de mantenir una "càrrega en termes simbòlics", disposa d'una "potencialitat demostrada amb escreix des de la seva inauguració". Així ho ha expressat Xavier Domènech, comissionat d'Estudis Estratègics i Programes de Memòria de l'Ajuntament de Barcelona, al temps que ha alertat que "en aquest moment de mutació de la ciutat" cal evitar el "perill" que el Born CC "romangui per sempre en el tricentenari".


És per això que Domènech ha apuntat que actualment l'equipament "ha d'anar més enllà del que ja és", i per això ha dibuixat dues "idees de referència" en vistes a l'actuació a mitjà termini, que passarien per "posar el Born en el context internacional de grans centres culturals i memorials" i a la vegada, "intensificar la relació amb la ciutat i els barris". Així mateix ha afegit que en mig de debats com «el paper del turisme o el distanciament de la ciutat per part dels veïns", és "essencial que els ciutadans tinguin materials per dialogar i construir la ciutat", i que en aquest debat "el Born ha de tenir-hi un paper com a centre de memòria contemporània".

Així mateix, Domènech ha anunciat la convocatòria, "tan aviat com sigui possible" d'un concurs públic per escollir nou director, càrrec vacant des que Quim Torra va ser triat president d'Òmnium Cultural i va deixar les seves responsabilitats al Born CC. De fet, segons ha apuntat el comissionat, cal resoldre algunes qüestions administratives derivades de l'aplicació de la Llei Arsal, perquè "afecta els nomenaments locals".


Enllaç noticia :