dimecres, 9 de setembre del 2015

La voluntat popular tomba la Inquisició a Palafolls

Dimecres, 9 de setembre de 2015 05:00 h

El municipi podrà celebrar finalment la V marxa de Torxes via Interior després que aquesta hagués estat prohibida pel consistori municipal


Tal i com va explicar el directe!cat fa uns dies, l’Associació La Roda de Palafolls va expressar, a través d’un comunicat, la voluntat democràtica de tirar endavant amb la Marxa de Torxes que el govern de Palafolls dirigit amb mà de ferro per un alcalde que duu més de 32 anys al poder, havia volgut bloquejar per decret.



Palafolls tindrà finalment Marxa de Torxes, peti qui peti


Finalment, i amb el permís del Departament d’Interior de la Generalitat, l’Associació La Roda de Palafolls podrà celebrar la seva Marxa de Torxes per la Independència amb total normalitat, tal i com expliquen en el darrer comunicat que han publicat al seu web. L’Ajuntament s’hi havia negat, però amb perseverança i el suport de la societat civil, els membres d’aquesta entitat independentista han tombat la voluntat d’un ajuntament amb tics antidemocràtics. El consistori no s’ha pogut negar a l’autorització de la manifestació que ha arribat des d’Interior, ja que és un dret fonamental inclòs en la Constitució.

La Marxa de Torxes transcorrerà tal i com estava prevista pels carrers cèntrics de Palafolls la vigília de la Diada a partir de les 22h des de la Glorieta del Dr. Torner. La bona voluntat de l'Associació La Roda d'intentar trobar punts d'acord amb l'Ajuntament s'ha mantingut fins al final, fins i tot després d'arribar l'aval d'Interior quan ja es feia innecessari. Al front, el mur socialista.

La societat civil tomba l’estaca



És el que han defensat un grapat de col·legues del Maresme de l’Alcalde palafollenc, Valentí Agustí. Els alcaldes d’Alella, Montgat, el Masnou, el diputat Pere Aragonès o la vicepresidenta del Parlament, Anna Simó, han expressat el seu suport a través de vídeos durant els darrers dies a l’entitat independentista.

El mateix cap de llista de Junts pel Sí per Barcelona, Raül Romeva, el de Girona, el cantautor Lluís Llach o Josep Maria Mainat (la Trinca), han estat de les darreres veus que s’han posicionat a favor d’aquesta Marxa de Torxes.

Des del món cultural, La Roda també pot presumir del suport del cantant de ‘Van de Kul’ i director de la casa de Música de Girona, Jordi Planagumà, com també el cantant de Búhos, Guillem Solé, Gerard Quintana (Sopa de Cabra) i el Papa Jules de Sangtraït. La Colla de Trabucaires d’Ocata, i CDC ERC i l’ANC de Palafolls, completen aquesta extensa llista de suports a una Marxa de Torxes que, conjuntament amb la resta de marxes que es faran arreu del país, seran el tret de sortida reivindicatiu a la cursa definitiva pel 27S.


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/430078/la-voluntat-popular-tomba-la-inquisicio-a-palafolls