dilluns, 21 de setembre del 2015

La CUP no vol esperar «ni un dia més» si hi ha majoria de vots a favor de la independència

Especial: CUP-Crida Constituent | Eleccions Parlament 2015 27-S

ELECCIONS 27-S

Anna Gabriel, número dos per Barcelona, rebutja el termini de 18 mesos proposat per Junts per Sí per iniciar la constitució d'un nou estat

El cap de llista Antonio Baños declara que la independència no només servirà "per canviar de bandera" sinó també per atendre les urgències socials

La CUP omple l'Auditori de Barcelona amb 1.800 persones mentre 500 més es queden fora.

 

 


Acte central de la CUP a l'Auditori de Barcelona | Adrià Costa

 Anna Gabriel, número 2 de la llista de la CUP per Barcelona, s'ha mostrat molt taxativa en quant al full de ruta cap a la independència proposat per Junts pel Sí i ha defensat la declaració unilateral d'independència immediata "si hi ha una majoria d'escons i vots". "Volen que esperem 18 mesos?", ha qüestionat.

Durant l'acte central que la candidatura ha celebrat aquest diumenge a Barcelona, omplint l'Auditori amb 1.800 persones i amb 500 més a fora, Gabriel ha argumentat que només s'ha d'anar a negociar amb l'estat espanyol quan els catalans s'hagin "declarat lliures". "Hi anirem a desafiar la seva autoritat", ha reblat, tot afegint que es tractarà del "primer acte internacional de diplomàcia" del la nova república catalana naixent.


D'altra banda, el candidat a la presidència de la CUP, Antonio Baños, ha declarat que la constitució d'un estat català no només ha de servir per "canviar de bandera", sinó també per fer front a les demandes socials del país.

Per això ha reivindicat la necessitat de posar en marxa un pla de xoc el 28-S mateix per aconseguir "zero retallades, zero desnonaments i zero corrupció".

L'acte ha comptat amb la intervenció d'una quinzena de persones, entre elles els tres diputats que fins ara ha tingut la CUP al Parlament: David Fernández, Quim Arrufat i Isabel Vallet.

Crònica completa en els propers minuts


Enllaç noticia :

http://www.naciodigital.cat/noticia/94810/cup/no/vol/esperar/ni/dia/si/majoria/vots/favor/independencia