dilluns, 7 de setembre del 2015

Gabilondo: "L’independentisme ja no és un somni, és una decisió"

07/09/2015

El periodista es mostra contundent: "Mentre en les files dels unionistes hi ha desconcert; la carta de Mas demostra que l’independentisme té les coses clares".

 

Nerea Rodríguez




El periodista Iñaki Gabilondo


El periodista Iñaki Gabilondo torna a parlar de Catalunya en el seu videoblog d’avui, i assegura que “el més notable de la carta d’Artur Mas és que no només reflexa el seu pensament, sinó el de molta gent. La notícia més important de la carta és la confirmació de la intensitat assolida per aquest sentiment: una profunditat extraordinària que ha assolit ja el nivell de decisió”, i afirma amb contundència: “Ja no és un somni, ni un projecte, l’independentisme és una decisió presa per moltíssima gent”.

Per Gabilondo, ara “és el moment en què un recorda quantes coses es van fer malament en el passat, quantes coses es van fer que haguessin pogut no fer-se i quantes coses no es van fer que sí haguessin d’haver-se fet. Ara s’està assistint a un important espectacle de carreres: el govern intentant donar-li al Tribunal Constitucional unes atribucions ridícules”.


El periodista es refereix també a l’expresident espanyol Felipe González: “A aquesta línia de reaccions a l’últim moment patètiques incloc la de González. Va dir a ‘La Vanguardia’ que Catalunya és una nació, el que no va dir és des de quan li sembla que ho és”.

Opina Gabilondo que “si en el passat s’hagués actuat amb l’elasticitat amb la que s’haurà d’actuar en el futur, les coses no serien així en el present”. I conclou amb contundència: “Mentre en les files dels unionistes hi ha desconcert; la carta de Mas demostra que l’independentisme té les coses clares. Hi ha una decisió: saben el que volen. Enfront, sap algú el que volen?”


Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/09/gabilondo_l_independentisme_no_es_un_somni_es_una_decisio_112317.php