dijous, 17 de setembre del 2015

Fernández Díaz empeny el Cercle d'Economia cap a la independència

Dijous, 17 de setembre de 2015 09:55 h

El ministre respon al document del Cercle que "Cap govern d'Espanya autoritzarà un referèndum d'autodeterminació"


El ministre de l'Interior ha respost el document presentat pel Cercle d'Economia que defensa una via "legal i acordada" per celebrar un referèndum en cas que el sí guanyi clarament el 27-S. En una entrevista a RNE ha sentenciat que: “Més enllà del que digui el Cercle d'Economia, cap govern despanya autoritzarà un referèndum d'autodeterminació, perquè ho prohibeix la Constitució", ha sentenciat.  
 


Foto TVE


Espanya indivisible

El ministre també ha negat, que una reforma de la Constitució pugui recollir aquest dret perquè el text es fonamenta en la "unitat d'Espanya" i tocar aquest principi forçaria a redactar "una altra Constitució". En aquest sentit ha recordat que els articles 1 i 2 de la Constitució diuen que el text "es fonamenta en la indissoluble unitat de la nació espanyola", i per tant "els fonaments d'aquesta Constitució impedeixen que la sobirania nacional sigui compartimentable". "Dubto que cap govern d'Espanya que pretengui fer una altra Constitució per reconèixer el dret d'autodeterminació", ha sentenciat.

No hi haurà referèndum ni amb Rajoy ni amb cap altre govern



Per tant, segons el ministre, "no hi haurà referèndum legal, pactat i acordat amb el govern d'Espanya, ni amb el de Rajoy ni amb capo altre, perquè ho impedeix la Constitució. Així de clar", ha reiterat.

La feina del Cercle no és fer política

Malgrat que el ministre  ha expressat el seu "gran respecte" pel Cercle d'Economia, ha deixat clar que la seva  funció és "principalment parlar d'economia", fet que, ha matisat, "no el deslegitima per parlar de política".

Culpa del consens

Segons el ministre, el document que ha fet públic el Cercle varia respecte a un primer redactat "més rotund" que no va prosperar perquè "al final aquests documents en aquestes institucions han de sortir per consens, i el consens porta a aquestes coses" que "no sé si qualificar-les d'equidistància".


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/432747/fernandez-diaz-empeny-el-cercle-d-economia-cap-a-la-independencia