dilluns, 24 d’agost del 2015

Nou repte de Junts pel Sí, 100.000 candidats pel Sí

Dilluns, 24 d'agost de 2015 14:10 h

“Aquesta serà la llista més llarga d’Europa que demostra la onada de compromís que cada vegada és més potent”, diu Raül Romeva


Junts pel Sí s’ha marcat un nou repte: arribar als 100.000 candidats, un cop superats els 42.000 candidats, ha explicat el candidat de la llista independentista Raül Romeva que també ha anunciat que la candidatura celebrarà divendres 28 d’agost el seu primer gran acte de precampanya que reunirà per primer cop Raül Romeva, Artur Mas i Oriol Junqueras. La candidatura independentista convocarà tots els seus candidats a les 18 hores al passeig Lluís Companys en una festa on s’han convocat els més de 42.000 candidats, per celebrar que s’ha arribat a un acord històric, però sobretot també  per capitalitzar aquesta la voluntat i ganes col·lectives, la demanda d’il·lusió i de responsabilitat i fer visible una vegada més  "la revolta dels somriures". 
 

Junts Pel Sí, és 'l'únic canvi real' que hi ha sobre la taula

El cap de llista, Raül Romeva, ha defensat que Junts pel Sí representa "l'única opció de canvi real", perquè ja no es creuen reformes constitucionals. Cal un mandat democràtic clar i incontestable el 27-S perquè només així disposarem de les eines per fer el canvi que ens cal, ha dit Romeva. "Portem molts anys escoltant propostes i portem molt de temps sabent que si hi ha alguna proposta de reforma de la Constitució, en tot cas serà de caràcter regressiu. No veiem recorregut", ha dit en referència a altres partits que proposen altres sortides a l'actual situació entre Catalunya i Espanya.

“Les diferències no són notícia”

Romeva ha reivindicat la diversitat de la candidatura que lidera i ha evitat valorar les opinions que membres de la llista com les declaracions d’avui d’Oriol Junqueras que ha assegurat sentir-se més a prop de les polítiques socials de la CUP que de les de CDC. "Junts pel Sí es presenta de manera excepcional el 27-S per garantir que la gent que volia votar el 9-N no ho pugui fer. La resta de les qüestions depenen de les opinions que cadascú pugui tenir, representa la diversitat que hi ha a Junts pel Sí", ha argumentat Romeva i ha afegit que , el fet que hi hagi "diferències" no és notícia, perquè la llista la formen persones que han estat "adversaris polítics i que ho tornaran a ser en el futur".

El programa electoral inclourà 18 mesures socials per gestionar el dia a dia

Romeva ha indicat que el programa electoral és "instrumental i no és un programa de govern", i ha revelat que inclourà dos grans eixos: el full de ruta per arribar a la independència amb les estructures d'estat i el corpus jurídic, d'una banda, i 18 mesures socials per gestionar el dia a dia mentrestant.


Enllaç noticia :