dijous, 6 d’agost del 2015

L'economia catalana s'accelera i ja creix al 3%

ARA Barcelona




El turisme és un dels principals motors de l'economia catalana.


L'economia catalana s'accelera i ja creix a un ritme interanual del 3%, segons les dades publicades aquest dijous pel departament d'Economia de la Generalitat. El segon trimestre, l'economia catalana va créixer el 0,9%, una mica per sota de l'1,1% del primer trimestre, però segons Economia es manté el ritme i la taxa interanual ja assoleix el 3% –era el 2,6% el primer trimestre–, fet que no passava des del 2007.

Segons les dades publicades per Economia, el sector amb més creixement durant el segon trimestre van ser la construcció, que ho va fer el 5,5%. És el tercer trimestre consecutiu que aquest sector millora i es va accelerant –2,9% el darrer trimestre del 2014, 4,8% el primer trimestre del 2015 i 5,5% el segon trimestre–, si bé la base de partida és molt baixa pel fort impacte de la crisi. Destaca la millora del subsector de l'habitatge.

També accelera el creixement el sector dels serveis, que el segon trimestre ha crescut el 3,2%. En termes absoluts és el sector amb creixement més important, especialment pel bon comportament del comerç i del turisme. El nombre de turistes ha augmentat el 4,4% en termes interanuals.

Pel que fa a la indústria, el creixement s'ha situat en l'1,4% i ja assoleix el tercer any consecutiu d'augments. En el darrer any ha augmentat especialment la producció d'equips elèctrics, electrònics i òptics, els productes minerals no metàl·lics, transformats del cautxú i plàstic, indústries extractives, alimentació i química.


Enllaç noticia :