dijous, 20 d’agost del 2015

El Sincrotró Alba podria ser un centre participat per altres estats en cas d’independència

20/08/2015

SINCROTÓ

Responsables de la instal·lació científica es queixen que posar en marxa "el 50% de la instal·lació costa 32 milions i el fitxatge de Neymar, 95".

 

Quico Sallés (Prada, el Conflent)



El Sincrotó, estructura d'Estat - UAB


“No veuria malament que esdevingués un centre de recerca internacional, participat per diversos estats en cas d'independència”. Aquesta és la reflexió pública de Josep Capmany, cap de secció d’investigació i desenvolupament i mesures magnètiques del Sincrotró Alba i president del comitè d’empresa, en una conferència a l’UCE d’aquesta tarda.

Segons ha explicat, Capmany el consorci científic –participat per l’Estat espanyol i Catalunya- no veuen cap perill en perdre la instal·lació, ans al contrari, sempre i quan el finançament -públic i privat- per tirar-lo endavant. De fet, cap dels seus “clients” no n’han dit res. Fins i tot, Capmany ha explicat que Mèxic, Israel i Polònia han contactat amb la instal·lació perquè financin una línia de llum per ensinistrar els seus científics. Com exemple, Capmany ha posat el sincrotró de Suïssa. En tot cas, Capmany creu que Alba estaria a la bossa d'actius i passius d'una virtual negociació entre Espanya i Catalunya, que podria passar per continuar el consorci.

Per altra banda, també s'han queixat que "posar en marxa el 50% de la instal·lació costaria 32 milions d'euros mentre que el fitxatge en costa 95".


Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/08/el_sincroto_alba_un_centre_internacional_en_cas_d_independencia_111769.php