dimecres, 26 d’agost del 2015

El Govern ja té enllestides “les lleis de transició”

25/08/2015

PROCÉS CATALÀ

Les forces independentistes tenen sobre la taula els informes i les propostes articulades per preparar legalment el procés post 27-S.


Quico Sallés (Barcelona)



El Parlament de Catalunya


Si les forces independentistes guanyen la nit del 27-S, ja podran posar fil a l’agulla a l’obertura del procés independentista amb papers sobre la taula. Segons ha pogut saber ElSingular, el Govern ja té a hores d’ara "propostes de llei preparades de transició”, com ara un esborrany de la Constitució provisional per l’endemà de la proclamació i altres "textos de successió d'ordenament jurídic" per tal que el Parlament pugui aprovar les primeres passes del procés.

De fet, són els “textos articulats” que han sorgit dels informes dels experts que va coordinar Carles Viver Pi i Sunyer fins que va ser suspès del càrrec de Comissionat per la Transició Nacional pel Tribunal Constitucional.


Aquests informes, estudis i esborranys de lleis hi han participat experts que no formaven part del Consell Assessor per a la Transició Nacional.

 Tots aquests textos podran veure la llum a partir del 28-S i, segurament, a través dels grups parlamentaris independentistes que es basteixin al Parlament. En tot cas, no portaran el segell del Comissionat per evitar un conflicte jurídic més amb l’Estat. 


Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/08/el_govern_ja_te_enllestides_les_lleis_de_transicio_111923.php