dissabte, 15 d’agost del 2015

CDC no descarta que Junts pel Sí es repeteixi en les eleccions espanyoles

Dissabte, 15 d'agost de 2015 10:10 h

La portaveu convergent, Marta Pascal, diu que “l’única possibilitat de sobreviure és que Catalunya tingui un Estat”


“El moment transcendental que viu el país justifica una llista àmplia”, ha dit la portaveu de CDC, Marta Pascal en una entrevista a l’ACN, per justificar la raó de ser de Junts pel Sí. És per això que també ha deixat la porta oberta a repetir l’aliança independentista per les eleccions espanyoles, que se celebraran a finals d’any. Tot i no descartar-la, ha dit que ara no és un debat prioritari: “Es podria repetir, és evident, però no estem en aquest punt del debat, perquè perdríem un temps molt valuós en donar arguments”. A més, ha indicat que els resultats del 27-S podrien condicionar aquest escenari.





Contra els PGE o la LOMCE, independència

D'altra banda, Pascal ha parlat clar sobre el per què de la independència: “L’única possibilitat de sobreviure és que Catalunya tingui un Estat”. Ho ha justificat recordant que no hi ha cap altra solució que la plena sobirania per combatre uns pressupostos de l’Estat injustos, la LOMCE o les suspensions del TC de decrets com el de pobresa energètica o la taxa als dipòsits bancaris. 

"El 27-S és l'eina més forta davant l'article 155 de la Constitució"

Respecte a l'article 155 de la Constitució espanyola i la possibilitat que el govern espanyol suspengui l'autonomia catalana, ha dit que la resposta a una "amenaça" d'aquest calibre és, precisament, votar el 27-S. "És l'eina més forta que tenim. No som un estat, que en té moltes, nosaltres tenim la força de la gent. Contra això no hi ha res", ha reblat.

Perill de boicot als catalans a l'estranger

A més a més, Pascal ha fet una crida a les ambaixades i consolats espanyols perquè treballin "al 100%" per garantir que tots els catalans residents a l'estranger que sol·licitin el dret a vot puguin exercir-lo amb garanties i total normalitat. L'objectiu és que no es repeteixi "el fiasco democràtic inaudit al món" dels comicis del 2012. "No ens volem ni imaginar que passi res. Si ocorre, ho combatrem amb fortalesa", ha advertit. Així, en cas que hi hagi irregularitats flagrants, recorreran a les denúncies, i no ha descartat fer-ho a instàncies internacionals.


Enllaç noticia :


 

1 comentari :

Rosa Mary ha dit...


CDC si el 27s guanya el Sí, tindreu que complir el pactat que el 28s es farà una Declaració Solemne, i es farà oficial a Espanya i la la resta del món.

Si el 27s. guanya el Sí, ja no pintem res en les generals espanyoles, Els Convergents però si ho fan i voten, el més honrat seria que deixés de formar part de la llista independentista, ja que votar per Espanya després del 28s2015 contradiu l'Independentisme i el Procés.