dijous, 2 de juliol del 2015

Ofensiva al Parlament perquè els Mossos s’integrin a la Interpol

02/07/2015

MOSSOS

El diputat ecoindependentista, Jaume Bosch, se surt amb la seva i aconsegueix aprovar una proposta per internacionalitzar la policia catalana.


Q.Sallés (Parlament)



Un Mosso, amb un Ertzaintza - Mossos


 Després dels conflictes institucionals entre les policies espanyoles i la catalana i la negativa de l’Estat a permetre que els Mossos entrin a les xarxes internacionals de policia com la Interpol o l’Europol, el Parlament ha posat fil a l’agulla.

La Comissió d’Interior del Parlament ha aprovat avui la Proposta de Resolució presentada pel grup d’ICV-EUIA en la qual s’insta al Govern a plantejar a l’Estat la necessitat de que els Mossos d’Esquadra “pugui formar part directament de tots els organismes de coordinació policial de nivell europeu o internacional, com la Interpol o l’Europol, atès que és una policia amb plenes competències per lluitar contra el terrorisme i la delinqüència global”.

La proposta, defensada pel diputat ecoindependentista Jaume Bosch, ha estat aprovada per ICV, CIU, ERC i PSC.


Hi han votat en contra PP i Cs, i la CUP no ha votat perquè no es trobava present a la Comissió. Bosch, ponent de la proposta, ha titllat “d’increïble” i de “sectària” la visió del ministre de l’Interior respecte la Generalitat i els Mossos que no els deixa participar de ple dret en els organismes internacionals i europeus on es planifica la lluita antiterrorista.

“La visió centralista del PP perjudica la seguretat de la ciutadania de Catalunya”, ha sentenciat Bosch.


Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/07/ofensiva_al_parlament_perque_els_mossos_s_integrin_a_la_interpol_110421.php