dimarts, 21 de juliol del 2015

Obertes les inscripcions per a la Via Lliure a la República Catalana de la Meridiana

Dimarts  21.07.2015  10:41

Autor/s: Redacció

L'ANC ha revelat el disseny de la samarreta que tenyirà la Meridiana durant l'Onze de Setembre. 





L'Onze de Setembre ja s'acosta. L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha presentat aquest matí els darrers detalls per a participar en la Via Lliure a la República Catalana, amb què es compta d'omplir la Meridiana de Barcelona. I ja hi ha activa la web per a inscriure-s'hi, Via Lliure 2015, amb tota la informació dels trams i la campanya prèvia de l'estiu. L'ANC també ha fet públic el disseny de la samarreta de la manifestació, que arribarà a mitjan setmana vinent a la Botiga de VilaWeb.

Enguany les samarretes són blanques. 'La independència és un full en blanc per començar construir un país nou',  ha explicat Josep Sabaté, responsable de l'organització. Un color blanc que omplirà la Meridiana en un primer moment i que 'canviarà de color al pas d'un element mòbil per a dibuixar el país de tots'. 

'L'Onze de Setembre serà la Diada de tothom qui aspira a la llibertat i la democràcia', ha dit el president de l'ANC, Jordi Sánchez, que ha dit que volen que la Meridiana projecti al món la imatge d'unitat per un país nou. 'Aquesta és una Diada de país. El seu èxit és responsabilitat de tot.'

També hi són presents Lluís Llach, Sílvia Bel, Albert Sánchez Piñol, Joel Joan, l'Elèctrica Dharma, Joan Dausà, entre més, que han estat els primers d'apuntar-se 'in situ' a la Via Lliure.

Informació relacionada: La Via Lliure a la República Catalana de la Diada: guia informativa
Aquests són els aspectes principals que se saben de la mobilització:


—Començarà a les 17.14. 


—El recorregut ocuparà una distància aproximada de 5,2 quilòmetres, des del parc de la Ciutadella fins al carrer de Rosselló-Pòrcel. Enguany la Meridiana s'omplirà completament, no únicament el tram central, com passava l'any passat a la Gran Via i a la Diagonal. 



—La via es dividirà en deu eixos que hauran marcat la campanya de mobilització d'enguany de l'ANC i Òmnium amb vista al 27-S: Equilibri territorial, Diversitat, Solidaritat, Obertura al món, Sostenibilitat, Igualtat, Innovació, Regeneració democràtica, Educació i cultura, Benestar i Justícia social.



—Cada eix serà format per uns quants trams. N'hi haurà 135, tants com escons al parlament.


—El color inicial de la Via Lliure serà el blanc. Però tots els participants tindran unes fletxes del color de l'eix del qual formaran part.

—Una fletxa gegant recorrerà la Via Lliure per un carril central mentre al voltant s'alçaran les de la gent per a crear una gran onada fins al parlament.



—Una vegada la fletxa hagi sobrepassat cada tram, els participants ocuparan tota la via.
—Per acabar, els assistents mostraran el suport a la República Catalana aixecant cadascú la seva fletxa, tots alhora, amb què dotaran de color tota la manifestació.




Enllaç noticia :