dijous, 23 de juliol del 2015

L’onada de llibertat que prové de Catalunya desperta l’ànima valencianista de Compromís

Dijous, 23 de juliol de 2015 05:00 h

Compromís comença a veure el llautó a Podemos


Vuit alcaldes de Compromís s’han adherit a un manifest que ja suma mig centenar de suports en el que es reclama bàsicament a la direcció que gestiona Mònica Oltra que no negociï una candidatura conjunta amb Podemos a les generals, i la formació vagi a buscar el primer grup valencianista propi al Congrés, seguint l’estela de Joan Baldoví.



Oltra haurà de reflexionar sobre què pot ser millor pel País Valencià
© @acn

 Els càrrecs valencianistes de Compromís li veuen el llautó a Podemos, pensant en el País Valencià. Iniciativa per Catalunya prefereix mirar cap a Grècia

Amb els 40 diputats que les enquestes donen a Podemos, aquest partit ja no és alternativa de govern a Espanya, ni tampoc pot aixoplugar les sensibilitats catalanes o valencianes com a grup propi sense que el partit liderat des de Madrid per Pablo Iglesias quedi francament minvat. Si Podemos tragués 5 o més diputats de Catalunya a les eleccions general, i uns altres 5 o més del País Valencià, malgrat les afinitats, a Espanya només comptaria amb grup parlamentari amb gairebé només trenta diputats efectius.

El manifest, en to molt amable i valorant molt positivament el canvi que ha conduit el partit de Mònica Oltra, creu molt convenient presentar-se en solitari com a Compromís a les eleccions generals, per conformar per primera vegada a la història un grup parlamentari propi on es podrien canalitzar, sense passar per Madrid, les reivindicacions dels valencians pel que fa a l’autogovern i el dèficit fiscal. El País Valencià poc a poc comença a emprendre la Via Catalana, mentre al Principat, Iniciativa per Catalunya s’ha venut a Podemos per un plat de llenties, atiats per l’altíssim deute que tenen contret amb la banca.

El manifest


El text del manifest al qual ja s’hi ha subscrit 8 alcaldes del País Valencià és molt clar: No obstant això, aquest camí presenta també una sèrie de dificultats contra les quals difícilment alçaran la veu els diputats que depenguen d'un partit amb seu a Madrid. No es tracta d'un prejudici, ni tan sols d'un judici o d'una opinió, sinó d'un fet contrastat: les diputades i els diputats valencians de les dues principals forces d'àmbit estatal, fins ara totalment hegemòniques en la política valenciana, potser han pres una actitud reivindicativa quan era l'altra pota del bipartidisme la que governava Espanya, però han silenciat les mateixes reivindicacions quan l'inquilí de la Moncloa tenia el carnet del seu mateix partit.”


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/421158/lonada-de-llibertat-que-prove-de-catalunya-desperta-lanima-valencianista-de-compromis