dijous, 9 de juliol del 2015

Les entitats plantegen la possibilitat de fer la llista sense polítics a Madrid

09/07/2015

27-S

La proposta implicaria un ajornament del 27-S fins passades les espanyoles i considerar constituents les eleccions catalanes.

Quico Sallés (Parlament)



Aquest plantejament és una “derivada” després de la darrera proposta de la CUP: llista civil sense polítics, no investir cap President i nova convocatòria d’eleccions amb partits que serien constituents. Una oferta que el president de la Generalitat, Artur Mas, i el seu entorn no acaben de veure clar, i membres de les entitats sobiranistes, per obrir un cicle electoral de tres convocatòries en cinc mesos, per la manca de referents polítics que podrien sumar vots i pel risc que suposa un Parlament sense representació de partits independentistes més avesats a la dinàmica parlamentària en cas que els resultats no siguin favorables a l’opció independentista.

Així, fonts dels participants de la cimera no descarten que demà a la cimera es plantegi la possibilitat de bastir una llista civil sense polítics per concórrer a les eleccions espanyoles i convertir els comicis al Congrés com el substitut del plebiscit per “comptar netament” si hi ha majoria independentista. I un cop, comptats, convocar les eleccions al Parlament amb caràcter constituent tal i com reclama la CUP.

Aquesta opció implica l’estalvi d’uns comicis –la CUP en proposa dos en tres mesos al que s’hauria d’afegir les espanyoles-, deixar protegit el Parlament amb una majoria folgada independentista, i permetre internacionalment la visibilitat d’un virtual grup de diputats independentistes a Madrid en una finestra mediàtica de primer ordre i sense responsabilitat de Govern que els donaria molt marge d’actuació.

Aquest pla B està sobre la taula i a les orelles de qui ha arribat ha fet arrufar el nas, però en cap cas es descarta i més després de les declaracions de les darreres 24 hores d’Artur Mas. “Només convocaré les eleccions si és per celebrar unes plebiscitàries”, ha sentenciat reiteradament  


Enllaç noticia :



1 comentari :

ENCARI ha dit...

Deia, fa temps, que,a les eleccions espanyoles, no es tindria que presentar cap partit sobiraniste català. En canvi, aquesta proposta que es molt similar, arregla problemes: 1 no pot ser objecte de recurs per el Gobierno, 2 pot donar una idea clara de vots independentistes, 3 no deixaria el Parlament català desprotegit en cas de una victòria del no, 4 gran reso internacional i mostre clara del desentendiment de la política espanyola per part de CAT, 5 estalvi d'eleccions i 6 oportunitat de eleccions constituents amb llistes de partits després de les espanyoles (febrer?)Val la pena Aprofondir !