dilluns, 13 de juliol del 2015

La llista unitària de les entitats inclourà Mas i Junqueras

13/07/2015

Principi d'acord. L'ANC i Òmnium tirarien endavant la candidatura, i inclouria polítics. La CUP aniria pel seu compte, però es compromet a no atacar i a combatre electoralment Podemos.


Quico Sallés







Principi d'acord de les entitats sobiranistes i els partits respecte al 27 de setembre. L'ANC, Òmnium i l'AMI elaborarien una llista independentista de la societat civil, que inclouria el president Artur Mas i el líder d'ERC, Oriol Junqueras. Les entitats sobiranistes, tant l'ANC com Òmnium, haurien acceptat que a la candidatura hi concórrin també polítics, cosa que garantiria que tant Mas com Junqueras serien diputats.

Aquesta és la proposta que en aquests moments estan acabant de negociar els dirigents de CDC i d'ERC al Palau de la Generalitat.

Un desplaçament de Mas implicava la seva fi política, perquè el càrrec de president no té camí d'anada i tornada, cosa que semblava comportar la idea d'una llista cívica.


Però després de la reunió d'avui, que ha durat 5 hores, totes les parts han arribat a un possible compromís. El cap de llista seria un representant de la societat civil, però els dirigents polítics formarien part de la candidatura.

La CUP ha anunciat que es presentaria pel seu compte, però acceptaria compartir l'estratègia.

En aquest sentit, no farien atacs a la candidatura unitària i se centrarien a fer marcatge del bloc Podemos. Els alternatius independentistes han reunit el seu secretariat per valorar aquesta possibilitat d'acord.


Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/07/la_llista_unitaria_de_les_entitats_incloura_mas_i_junqueras_110729.php