dimarts, 7 de juliol del 2015

La CUP dóna el sí a una llista civil sense polítics per convertir el 27-S en un plebiscit

El diputat Quim Arrufat diu que no avalaran cap altra fórmula unitària que inclogui els partits, ni que sigui al costat de la societat civil. Advoca per convocar eleccions constituents "immediatament" després d'un 27-S plebiscitari.


L.VICENS / M.COLOMER Barcelona







Sí de la CUP a la llista civil unitària sense polítics per dirimir el 27-S el suport electoral al projecte independentista. El diputat de la CUP Quim Arrufat ha assegurat que la formació està disposada a avalar aquesta fórmula, una candidatura "sense partits i amb gent de la societat civil per comptar el suport del sí" per fer així de les eleccions del 27-S el "referèndum net i clar i comprensible" que no es va poder fer el 9-N.

"Es pot convocar (el 27-S) en clau de ruptura, sense partits, per comptar netament el suport al sí i a continuació convocar immediatament eleccions constituents", ha argumentat Arrufat durant una intervenció al ple del Parlament. Arrufat ha detallat que estaran d'acord amb aquesta fórmula, avalada també per ERC i Òmnium, sempre que el 27-S vagi seguit per una convocatòria "immediata" d'eleccions constituents, llavors sí per dirimir les forces de cadascun dels espais ideològics per redactar la nova Constitució.

Si bé la CUP havia criticat que Mas reobrís el debat de la llista unitària la possibilitat de concórrer a les eleccions amb una llista unitària, després de la contraoferta del líder d'ERC avalada per Òmnium, els últims dies ha mantingut prudència i s'ha obert aquesta possibilitat que ha avalat aquest dimarts al Parlament.

Sí a un plebiscit, no al govern de concentració


Segons Arrufat, la CUP "no és unitarista, és independentista", i per això ha tancat la porta a confegir un govern de concentració o concórrer en una mateixa llista amb CDC i ERC. "No serem crossa de nous governs ni compartirem llistes que comparteixin l'unitarisme", ha manifestat el diputat. Sí, però, que ha advocat per una fórmula al marge de partits.

La CUP descarta, així, qualsevol alternativa que no passi per una llista "sense partits i amb gent de la societat civil" perquè "no són organitzables" amb tant poc temps "ni tant poca confiança" entre els partits.


Enllaç noticia :