dimarts, 14 de juliol del 2015

Junqueras: "Hi ha un preacord susceptible de ser aprovat pels òrgans dels partits"

Dimarts, 14 de juliol de 2015 18:10 h

CDC proposarà el 58% dels polítics i ERC el 42% i consensuaran un independent per encapçalar la llista. Els membres de la societat civil seran consensuats per les entitats.







La reunió del president de la Generalitat, Artur Mas, amb representants de CDC, ERC, MES i DC i de les entitats civils (ANC, Òmnium i AMI) s'ha allargat només una hora. L'objectiu era traslladar el preacord al què han arribat aquesta mitjanit CDC i ERC per presentar -se en una llista conjunta amb representants de la societat civil. 

Junqueras, en sortir del Palau de la Generalitat, ha dit que "Hi ha un preacord susceptible de ser aprovat pels òrgans dels partits" i s'explicarà públicament tan bon punt el preacord sigui ratificat.

Segons informa l’ACN de fonts properes a les negociacions, el pacte pel 27-S al qual van arribar aquest dilluns a la nit CDC i ERC preveu que Convergència proposi el 58% dels polítics que integraran la llista conjunta i reserva per als republicans el 42% dels nomenaments. 


Entre ells hi hauran els líders dels dos partits, Artur Mas i Oriol Junqueras, tot i que el cap de llista serà un independent. D'altra banda, els membres de la societat civil que s'afegiran a la llista seran consensuats per les entitats.

Un cop acabi la cimera d'aquest dimarts, CDC tenen previst validar l'acord  a la seva executiva i ERC al Consell Nacional convocat per aquest vespre es i, probablement, el pacte serà presentat en públic aquest proper dimecres. En aquesta cimera ja no hi ha participat la CUP, que s'ha desmarcat de l'acord.

Els dirigents de l'ANC, Òmnium i AMI avalen el preacord de CDC i ERC per una llista conjunta el 27-S. Les entitats reuneixen aquest mateix dimarts les executives per ratificar el document

Barcelona (ACN).- El president de l'ANC, Jordi Sànchez, i la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, han celebrat aquest dimarts el preacord al qual han arribat CDC i ERC per una llista conjunta el 27-S. 


A la sortida de la cimera que ha reunit els dos partits i les entitats al Palau de la Generalitat, han explicat que els dirigents de les entitats sobiranistes (també l'AMI) han avalat el document que se'ls ha presentat i ara seran les respectives executives les que, reunides d'urgència aquest mateix dimarts, hauran de ratificar l'acord. 

"És un bon preacord que esperona a guanyar el 27-S", ha explicat Sànchez, que s'ha mostrat convençut que tornarà a generar "el germen de la il·lusió" en l'independentisme.


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/419881/junqueras-hi-ha-un-preacord-susceptible-de-ser-aprovat-pels-organs-dels-partits