dijous, 16 de juliol del 2015

Els candidats a presidir el Barça es comprometen a «guanyar» el 27-S

, Camp Nou (Barcelona) | Actualitzat el 16/07/2015 a les 12:50h

Bartomeu, Laporta, Benedito i Freixa pacten un document sobiranista amb els representants de l'ANC, Òmnium, la Plataforma ProSeleccions i la Unió de Federacions Esportives

Especial: Eleccions al Parlament de Catalunya el 27 de setembre del 2015 .





Els candidats a la presidència amb els representants de la societat civil. Foto: Albert Alemany


Els quatre candidats a la presidència del Barça, sense excepció, han pactat i signat un document que alinea el club amb el procés sobiranista català i que culminarà el proper 27 de setembre amb les eleccions al Parlament. Josep Maria Bartomeu, Joan Laporta, Agustí Benedito i Toni Freixa lluitaran dissabte per a presidir el club, amb idees contraposades i projectes ben diferents, però amb un tret característic comú, el d'acompanyar Catalunya com el Barça ha fet al llarg de la seva història. Tots quatre han coincidit en en què el club "ha de fer país per tot el territori i per l'estranger", tot i que Laporta ha anat més lluny: "Si sóc president, fent país, el Barça es posicionarà a favor del bloc sobiranista, a favor de la llista unitària".

Aquest dijous, a la sala Roma del Camp Nou, i juntament amb els presidents d'Òmnium Cultural, l'Assemblea Nacional Catalana, la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, els quatre candidats han signat el compromís de país, un document que uneix el Barça amb la realitat del poble i que promet un suport continu del club amb la nació.

Jordi Sánchez (ANC), Muriel Casals (Òmnium Cultural), Xavier Vinyals (Plataforma ProSeleccions Catalanes) i Gerard Esteve (Unió de Federacions Esportives de Catalunya) han coincidit en agrair al Barça i als seus presidenciables aquesta "fidelitat i lleialtat mostrada al país" al llarg de tota la història. Casals ha remarcat que "la política ho és tot i, lògicament, l'esport i la cultura hi tenen molt a veure. Guanyi qui guanyi dels quatre, sabem que el compromís amb el país existirà".

Els candidats a la presidència del Barça –que han mostrat samarretes amb el lema "Guanyem 27-S" han signat un document amb sis compromisos:

1- Donar suport a les iniciatives de la societat civil en favor de la llengua i la cultura catalana, tant a Catalunya com a l'estranger, així com fer-ne difusió a través dels mitjans que el club té al seu abast.

2- Donar suport a les iniciatives de la societat civil i de les administracions públiques en favor de l'esport català, de les seleccions catalanes i de llur reconeixement internacional.

3- Sumar-nos a la denúncia dels greuges que pateix l'esport català i col·laborar en aquelles campanyes que sorgeixin per defensar-ne la viabilitat, l'augment de recursos i la seva internacionalització.

4- Donar suport a les accions en favor del dret a decidit del poble de Catalunya i a posar el club al costat de la decisió que prengui el poble català en el seu lliure exercici d'autodeterminació.

5- Adherir el club al full de ruta de les entitats del 27S un cop s'obri la captació d'adhesions. Ajudar a que el món de l'esport hi sigui àmpliament present i col·laborar activament en la campanya "Guanyarem" de l'esport català pel 27S.

6- Fer del FC Barcelona un agent actiu en la promoció de Catalunya al món, de la seva llengua i cultura, del seu esport, del turisme i del procés de transformació política que el país està vivint.


Enllaç noticia :