dilluns, 20 de juliol del 2015

El CCN intenta que Societat Civil Catalana es canviï el nom

20/07/2015

PROCÉS

El Cercle impugna la sol·licitud de l'entitat espanyolista per enregistrar les sigles a l'Oficina de Marques i Patents de Madrid.


Redacció



El president del CCN, Albert Pont


El Cercle Català de Negocis (CCN), conjuntament amb altres entitats socials, ha impugnat la sol·licitud presentada per Societat Civil Catalana (SCC) davant l’Oficina de Marques i Patents de Madrid per enregistrar el nom d’aquesta entitat.

El CCN, amb Albert Pont al capdavant -a la foto, en una imatge d'arxiu- creu que SCC ha vulnerat les prohibicions absolutes contingudes a l’article 5.1 de la Llei de Marques, i considera que l'entitat espanyolista "utilitza un nom de naturalesa i significat concret, i que aquest ni pot ser propietat, ni representar, ni servir els interessos de cap particular".


Un dels arguments del CCN és que, segons l’Enciclopèdia Catalana, s’entén per societat civil “el conjunt d’associacions, entitats i institucions no polítiques que pretenen desenvolupar una activitat social de caràcter educatiu, cultural, socio-polític, sindical, etc”, com per exemple, associacions sense ànim de lucre, fundacions, empreses privades, col·legis professionals, etc.

"Per tant, considerem que totes les entitats socials vinculades a Catalunya som igualment societat civil catalana, per la qual cosa entenem que aquest nom també ens representa. A més, el seu ús pot prestar a confusió quan apareix en els mitjans de comunicació, ja que des de sempre el concepte de “societat civil catalana” ha estat utilitzat per referir-se al conjunt d’entitats de la societat civil tal i com ho demostra l’extensa documentació aportada pel CCN davant l’Oficina de Marques i Patents", conclou el comunicat del CCN.


Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/07/el_ccn_intenta_que_societat_civil_catalana_es_canvii_el_nom_110922.php