divendres, 26 de juny del 2015

#SisePuede Opa de Podemos a ICV-EUiA i Forcades per vestir una llista populista el 27S

Divendres, 26 de juny de 2015 05:00 h

El líder de Podemos es reivindica com l'única força real "d'esquerres i socialista" carrega contra Herrera, Nuet i Forcades però els incorpora a la seva llista


El secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, ha anunciat que aquest divendres es reunirà amb ICV per segellar l'acord per a una candidatura conjunta de cara a les eleccions del 27-S. "Estic segur que ens entendrem", ha dit. Iglésias es mostra convençut que l'eix del 'sí se puede' pot disputar la victòria electoral a Artur Mas, a qui retreu que plantegi les eleccions com un plebiscit sobre la independència: "Nosaltres som sobiranistes sense embolicar-nos amb cap bandera i volem decidir sobre què passa als hospitals i les escoles". El líder de Podemos també ha carregat contra el líder del PSOE i s'ha reivindicat com l'única opció real "d'esquerres i socialista" de cara a les eleccions generals.


Albano Dante, Pablo Iglesias i Ubasart a Badalona



Podemos aglutinarà una llista populista per aturar la victòria independentista, el desig secret del govern espanyol

Iglesias aposta per anar de la ma d'ICV, amb qui es reunirà aquest mateix divendres, segons ha anunciat ell mateix durant el míting. El líder de Podemos es mostra convençut de l'acord: "L'important no són les sigles ni la tradició de la que ve cadascú. Ningú sobra en la unitat popular si es posen els esforços al servei de la gent".

La candidatura “Si se puede” la proposta de Podemos per donar nom a la candidatura

En una visita prèvia a l'Ajuntament de Badalona, on s'ha reunit amb l'alcaldessa, Dolors Sabater (Guanyem), Iglesias no ha aclarit si les sigles de Podem seran o no la capçalera d'aquesta candidatura conjunta pel 27-S. Posteriorment, durant el míting ha dit que el nom podria ser aquest lema del 'sí se puede'. L'eix que, diu, preocupa Mas perquè el pot "fer fora".

Iglesias ha cobrat la dieta del Parlament Europeu abans d’anar a Badalona



Iglesias ha retret a Mas que plantegi les pròximes eleccions com un plebiscit sobre la independència i l'acusa de competir amb Mariano Rajoy i Pedro Sánchez a una "guerra de banderes". Podemos es reivindica com un partit "sobiranista" que no s'embolica amb cap bandera i demana poder decidir també sobre polítiques socials. Però això si, cobra la dieta del Parlament Europeu segons denuncies de les xarxes socials.
Portar la revolució de Chaves a Catalunya per impedir el dret a l’autodeterminació de Catalunya

Durant el míting de Podemos a Badalona també han intervingut els líders catalans, Gemma Ubasart i Albano Dante, que han coincidit en la importància d'aconseguir teixir una candidatura de confluència per al 27-S. "Si guanyem serà junts, seguint l'exemple de Badalona", ha exclamat Dante.

Reunió a quatre aquest dijous a Barcelona per tancar ràpidament el “Si se puede”

Tot i que serà aquest proper divendres quan les direccions d'ICV i Podem es reuniran per formalitzar l'acord de confluència per al 27-S, el cert és que aquest mateix dijous representants dels quatre partits que s'integraran en la candidatura (ICV, Podem, EUiA i Procés Constituent) han mantingut una darrera reunió a Barcelona. Fonts coneixedores de la reunió han explicat a l'ACN que l'acord programàtic estava pràcticament enllestit des de feia dies i que les divergències se situaven en els noms de la llista de confluència.

Iglesias exigeix un #ricardgomà a Nuet i Herrera, ni que sigui més suau

El mateix Iglesias havia advertit recentment que tant el coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, com el coordinador general d'EUiA, Joan Josep Nuet, no havien de jugar rols protagonistes i que la líder de Procés Constituent, Teresa Forcades, no era una bona candidata de consens. El problema dels lideratges hauria quedat superat un cop s'haurien produït renuncies per part de tothom. En les properes hores, els partits informaran del contingut d'un acord amb el què confien poder aspirar a la victòria en les properes eleccions al Parlament.


Enllaç noticia :

http://directe.cat/417065