dissabte, 13 de juny del 2015

República catalana, capital Badalona

13/06/2015

BADALONA

La caiguda d’Albiol desperta la tercera ciutat de Catalunya, que es reivindica com un valor polític i social.


Quico Sallés (Badalona)



Un grup de dones àrabs, amb l'estelada a l'Ajuntament de Badalona - QS/ElSingular


Badalona és la tercera ciutat de Catalunya. Una magnitud que fins ara no s’avenia a la seva rellevància política que només servia al PP per presumir de bastió. Aquest dissabte, però les tornes han canviat. Badalona ha decidit capgirar la història i deixar enrere una història d’ajuntaments del PSUC, PSOE i PP. Ha decidit fer un pas per mostrar a tothom que Badalona no només és una ciutat sinó que és capital per entendre Catalunya i necessària pel procés.

Dolors Sabater, cap de llista de Guanyem Badalona en Comú –punt de confluència entre la CUP, Procés Constituent i Podem- s’ha convertit en alcaldessa amb el suport de CDC, ICV, ERC i PSC. La primera alcaldessa independentista de l’àrea metropolitana. Sabater ha estat el recanvi treballat i consensuat per tal de foragitar Xavier García Albiol i les seves formes de fer política. El canvi ha estat una barreja intensa de crits, sorolls, cants, alegria, queixes, emocions, insults, reivindicacions i laments que han estat controlats per una pacient actuació dels mossos uniformats de passeig.


A les 9 del matí, els activistes de Guanyem Badalona en Comú han començat a fer guàrdia a la plaça de la Vila. Temien que els albiolistes ocupessin la plaça. I no s’han equivocat. Organitzats festivament però amb un servei d’ordre avesat a la duresa de la protesta de l’esquerra alternativa han aguantat, amb el suport pacient dels Mossos. Coses del procés, Mossos protegint destacats activistes de la CUP que en el seu historial han tastat algun cop de porra de la policia. I no fas pas massa temps.

Els supporters d’Albiol han arribat en petits grups i han establert un front. Poc a poc han superat el centenar. Sorollosos, armats amb xiulets, rojigualdes i pancartes favorables al que encara era alcalde han carregat contra els “pollosos que governaran”. A l’altra banda s’hi trobaven més nombrosos, festius, alegres i combatius, els seguidors de Guanyem Badalona, membres de la PAH, gent amb les samarretes de SOS Ensenyament Públic, gent d’ERC, d’ICV, socialistes i convergents molt desacomplexats. Cantaven l’Estaca, cridaven “Fora feixistes de l’Ajuntament” i portaven estelades d’estel vermell i estel blanc, i fins i tot, alguna bandera republicana espanyola. De fet, una gegantina estelada s’han hissat a la mateixa plaça per membres d’Antifeixistes de Badalona. Una imatge amb cert caire de terra conquerida i acollida amb aplaudiments. Els de Sabater no s’han quedat de braços plegats i quan han convingut han plantat cara física als albiolistes.

Entre el públic una imatge molt gràfica del que avui ha volgut reclamar Badalona. Un nombrós grup de dones àrabs, un col·lectiu gens procliu a les manifestacions públiques, s’han vestit amb una estelada a l’esquena. Cridaven independència. “Estem aquí per fer costat a la Fàtima”, explicava una de les activistes a ElSingular. La Fàtima la regidora que es defineix com una badalonina nascuda al Marroc el 1975 i que ha promès el càrrec per “imperatiu legal” i amb la missió de “constituir quan ho demani democràticament el poble treballador català la República catalana, lliure, sobirania i justa”. Badalona avui ha estat capital.


Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/06/republica_catalana_capital_badalona_109793.php