dimecres, 17 de juny del 2015

No rotund de la CUP al pla de Forcades

Dimarts, 16 de juny de 2015 18:45 h

Arrufat assegura que després de mesos de negociacions PC ha decidit apostar per Podemos i ICV, organitzacions que subordinen el futur dels catalans a la lògica política i jurídica de l’estat espanyol


La CUP assegura que no participaran en cap aposta electoral de govern autonòmic d’esquerres que no qüestioni el marc institucional.  El diputat de la CUP, Quim Arrufat, ha anunciat que l’oferiment de Procés Constituent  de confluir electoralment amb PC, ICV, EUiA i Podemos “no té sentit”. ICV i Podemos han deixat clar que volen guanyar unes eleccions per governar una autonomia intervinguda i la CUP planteja que cal un altre marc de sobirania per governar-nos.  
 
 
 L'esquerra independentista no està disposada a renunciar al caràcter plebiscitari de les eleccions

La CUP ha deixat clar que aquest és un xoc de  propostes i que la decisió que hi ha sobre la taula és “entre apostar per l’autonomia i tornar a negociació d’inversions i competències amb l’estat o d’apostar per un procés constituent popular”. En aquest sentit, Arrufat ha assegurat que “no podem permetre el luxe de que siguin eleccions normals autonòmiques sinó que han de ser plebiscitàries en dos sentits” i per això no podem comprar cap proposta que sigui un camí que no porta enlloc.

Mesos de reunions amb PC 

Arrufat també ha explicat que han estat mesos de reunions amb PC per configurar conjuntament una candidatura independentista i a favor de l’obertura d’un procés constituent català per a la ruptura,  però finalment PC ha decidit apostar per Podemos i ICV, organitzacions que subordinen el futur dels catalans a la lògica política i jurídica de l’estat espanyol.

No a un tripartit  


El mateix Arrufat ha confirmat que aquesta mateixa setmana participaran en una reunió amb les forces polítiques d'esquerres que han estat interpel·lades per Procés Constituent. Una trobada en què la CUP descartarà qualsevol tipus d'aliança amb les formacions polítiques que mantinguin l'esquema del tripartit. "El 2003 les elits d'esquerres van apostar per construir un espai ampli per fer fora la dreta de la Generalitat i construir polítiques socials", ha recordat.

Un esquema que, segons ell, ha quedat invalidat dotze anys després perquè la Generalitat està "intervinguda" i els mercats són els que "controlen" la política. La independència i l'obertura d'un procés constituent "popular" és la recepta que posa sobre la taula l'esquerra independentista per superar la dependència de Catalunya.

Cap una confluència de les esquerres independentistes

La CUP no s'incorporarà a un "front d'esquerres", però sí que aposta, en canvi, per una confluència estratègica de les esquerres "independentistes". La candidatura que presentaran el proper 27 de setembre no serà "normal" sinó que s'obrirà a tothom que comparteixi l'horitzó d'independència i justícia social que planteja el partit.

Pel que fa al full de ruta sobiranista signat per CDC i ERC, Arrufat ha explicat que el diàleg amb aquests partits és constant per tal de construir un document compartit "per dissenyar un escenari el màxim compartit possible pel 27-S". La CUP és conscient que els grans canvis no vindran només de la força d'un sol partit i "la capacitat de generar marcs estratègics compartits serà una virtut". De moment, però, no se sumen al text pactat per republicans i convergents, tot i que confien en fer-ho amb marge suficient per afrontar les properes eleccions catalanes amb un acord.


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/414205/no-rotund-de-la-cup-al-pla-de-forcades