dilluns, 22 de juny del 2015

Neus Munté, Meritxell Borràs, Jordi Jané i Jordi Ciuraneta substitueixen els consellers d'Unió

Dilluns  22.06.2015  06:00

Autor/s: Redacció / ACN

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, deixa de ser portaveu del govern i dirigirà la campanya electoral.

 

Neus Munté.



El president de la Generalitat, Artur Mas, nomena avui els nous consellers del govern després de la ruptura de la federació de CDC amb Unió. A primera hora se n'han anunciat els noms: Neus Munté, que manté Benestar, s'encarregarà també de la vice-presidència i serà la portaveu; Meritxell Borràs es fa càrrec de Governació; Jordi Jané, d'Interior; i Jordi Ciuraneta, d'Agricultura. El conseller de la Presidència, Francesc Homs, cedeix la tasca de portaveu del govern a Munté. Fonts de Presidència han dit a VilaWeb que Homs serà qui dirigirà la campanya electoral.

Segons el govern, amb els canvis es vol reforçar la projecció de polítiques socials i assegurar la presència de persones de tot el territori al gabinet de Mas. Els nous consellers prendran possessió del càrrec a dos quarts d'una, al Palau de la Generalitat.

La retirada de Joana Ortega, Ramon Espadaler i Josep Maria Pelegrí havien deixat vacants la vice-presidència --amb Governació i Relacions Institucionals--, la conselleria d'Interior i la d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

El mandat dels nous consellers serà, d'entrada, breu perquè les eleccions del 27 de setembre són a tocar. A més, tan sols queden dos plens al parlament i, per tant, serà impossible d'emprendre iniciatives legislatives que no siguin en curs. El conseller que tindrà el paper més complicat serà el d'Interior, perquè la temporada d'emergències de l'estiu ja ha començat i enguany hi ha un risc d'incendi molt gran.

Els nous consellers de la Generalitat


Abans de ser nomenada consellera de Benestar, Neus Munté va alternar la seva carrera professional entre la política i la UGT. Fou dirigent del sindicat en dues etapes diferents, entre el 1996 i 1999 i també entre el 2004 i el 2010. Entremig, va formar part de l'últim govern de Jordi Pujol com a cap de gabinet de la consellera d'Ensenyament de l'època, Carme-Laura Gil. També va ser diputada entre el 2002 i el 2003, i va tornar al parlament l'any 2010. Nascuda a Barcelona l'any 1970, és llicenciada en dret per la UB i màster en dret públic i organització administrativa per la Universitat Pompeu Fabra. Va ser secretària general adjunta de la JNC entre 1998 i 2000.

Meritxell Borràs és diputada al parlament des del 1995 i ha estat cap de llista a les eleccions municipals de l'Hospitalet de Llobregat des del 1999 fins al 2011. Nascuda a l'Hospitalet l'any 1964, és llicenciada en farmàcia per la Universitat de Barcelona i màster en gestió empresarial per la mateixa universitat; a més, ha fet un curs de lideratge polític al IESE de Madrid. Borràs es destaca per l'experiència parlamentària. És una mà dreta del president del grup, Jordi Turull, i membre de l'executiva de CDC i del secretariat permanent com a presidenta de la Comissió Nacional de Política Sectorial.

Jordi Ciuraneta és empresari agrari i ramader i diplomat en administració i direcció d'empreses per ESADE. Ha estat president de la cooperativa lleidatana COPAGA, president del Consell Sectorial del Porcí de la Confederació de Cooperatives Agràries d'Espanya i membre de la Confederació de Cooperatives de la UE. També ha estat assessor en matèria de porcí del consell consultiu de la UE. Nascut a Sabadell l'any 1964, va entrar a militar a CDC i a la JNC l'any 1989 i ha estat tinent batlle de la Palma d'Ebre del 1991 fins al 2007. Ha estat vice-president del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre i diputat a la Diputació de Tarragona. Membre de l'executiva de CDC des del 2007, és secretari d'àmbit d'Agricultura, Ramaderia, Medi Rural i Pesca.

El nou conseller d'Interior, Jordi Jané, és ara mateix vice-president quart del congrés espanyol i va ser cap de llista de CiU per Tarragona. Nascut a l'Arboç l'any 1963, és advocat i professor de dret constitucional a la Universitat Pompeu Fabra i a la Rovira i Virgili. També té un màster en dret comparat. Ha desenvolupat bona part de la seva carrera política a Madrid, on fou portaveu adjunt del grup parlamentari català al congrés entre el 2000 i el 2008. També va ser secretari del grup durant les legislatures 3a, 4a, 5a i 6a. L'any 1980 va ser un dels militants fundadors de la JNC.


Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/noticia/4391888/20150622/neus-munte-meritxell-borras-jordi-jane-jordi-ciuraneta-substitueixen-consellers-dunio-govern.html

1 comentari :

Rosa Mary ha dit...

A veces veo muertos ! A vegades veig infiltrats al bloc....