dilluns, 1 de juny del 2015

Ignasi Planas és el nou president de Reagrupament, en substitució de Carretero

Assumeix la direcció del partit i reivindica la "unitat" com a fórmula per "guanyar" el 27-S.



Ignasi Planas, en una assemblea de RCat de Barcelona / RCat
Reagrupament té nou president: Ignasi Planas.  El que ha estat candidat a l'alcaldia de Barcelona per la coalició entre RCat i Solidaritat per la Independència –no ha obtingut representació– substituirà a partir d'aquest diumenge Joan Carretero al capdavant de la formació.

Ho ha decidit la junta directiva nacional, escollida per l'assemblea del partit. Planas ha estat el candidat més votat dels 16 que s'han presentat, assegura en un comunicat la formació independentista. Ni Carretero ni l'actual vicepresidenta, Rut Canadell, podien optar a la reelecció, ja que els estatuts limiten els càrrecs a vuit anys –dues legislatures.


En el seu discurs davant el partit, Planas ha asseverat que és "conscient" del moment "important" que viu Catalunya i ha reivindicat que l'objectiu de Reagrupament és apostar per la "unitat" i "guanyar" el 27 de setembre.

Per la seva banda, Carretero ha dit que estarà "al costat" de la nova direcció i ha reivindicat Reagrupament com el partit de la declaració unilateral d'independència.

Aquesta formació té, a escala nacional, un acord amb CDC. Malgrat això, el partit posposa la decisió sobre la manera com concorrerà a les pròximes eleccions al Parlament. Una fórmula que ara "queda oberta" i que es ratificarà en una assemblea extraordinària.


Enllaç noticia :