dilluns, 1 de juny del 2015

Els independentistes d’ICV qüestionen l’estratègia de Camats i Herrera

Diumenge, 31 de maig de 2015 19:40 h

El corrent CxI reclama a la direcció que retorni "nítidament" al discurs sobiranista i lamenta que se situï els ecosocialistes entre l'ambigüitat i "la solució dependentista"


Barcelona (ACN).- El corrent crític d'ICV, Compromís per la Independència (CxI), ha alertat que les polítiques de confluència i la proposta nacional d'encaix ha deixat "una ICV menys nacional, amb menys implantació" a Girona, Lleida, Tarragona i la Catalunya Central el 24-M. En una declaració, els sobiranistes, que han celebrat els resultats a l'Àrea Metropolitana, el Baix Llobregat i el Vallès Occidental, han avisat la direcció que ICV "és percebuda com una força entre la ambigüitat i, el que encara és pitjor, l'espai que com el PSC i altres es decanta per una solució dependentista espanyola". Per això li reclamen que "retorni nítidament" a l'eix sobiranista per influir en la Constitució d'una república catalana.



© @acn

En una declaració, la Permanent de Compromís per la Independència (CxI) ha felicitat els resultats a Barcelona i ha encoratjat l'esquerra nacional a emmirallar-se en l'ajuntament de Barcelona per trobar "l'acord i la confluència que no ha estat possible abans de les eleccions".

En aquest sentit, apunten que l'estratègia política del partit s'ha centrat en guanyar la capital i consolidar alcaldies a l'Àrea Metropolitana, el Baix Llobregat i el Vallès Occidental. "Ha consistit en l'aplicació de polítiques de confluència i en la formulació de propostes en l'àmbit nacional com la de l'estat propi en el marc d'una Espanya plural", detallen. "Cal reconèixer, encara que amb alts i baixos, que ha estat una estratègia d'èxit segons els objectius pretesos".

Ara bé, el sector crític, amb els diputats Jaume Bosch i Sara Vilà com a cares més visibles, han advertit també que aquesta política ha tingut "costos", tant per concretar candidatures d'independents sota el paraigües d'Entesa com pels resultats obtinguts en zona com Girona, Tarragona, Lleida i la Catalunya Central. "Ens deixen una ICV menys nacional, amb menys implantació", adverteixen a la formació de Joan Herrera i Dolors Camats.

Lluny d'una "solució dependentista espanyola"


El sector sobiranista ha alertat, així, que ICV "ha de deixat de ser un instrument útil" per bona part del territori català on el vot de l'esquerra ha optat per altres propostes, "cap a solucions molt majoritàriament independentistes". "ICV és percebuda com una força política que està entre l'ambigüitat i, el que encara és pitjor, l'espai que, com el PSC i altres formacions polítiques, es decanta per una solució dependentista espanyola".

Ara, insten a formular tants governs sobiranistes i d'esquerres com permetin els resultats electorals del 24-M per "impulsar polítiques de rescat social i avançar cap a un procés constituent de la república catalana" també de cara les eleccions del 27-S.

En aquest sentit, veuen "imprescindible" que ICV "retorni nítidament al costat de les forces sobiranistes" per tal d'influir en la concreció d'una futura constitució catalana. "No la podem deixar en mans de la dreta nacionalista", exclama el text. I conclou: "La implantació i extensió territorial no la farem amb documents de bones intencions, sinó amb propostes que facin d'ICV una eina útil per a la transformació social i l'alliberament nacional arreu del territori".


Enllaç noticia :