dilluns, 22 de juny del 2015

Alfons López Tena: "Al final, no faran res"

21/06/2015

CATALUNYA

L'exdiputat i líder de Solidaritat anuncia la seva retirada total de l'activitat pública.


Salvador Cot







"Em retiro del món públic català. No participaré en actes, no faré declaracions, no intervindré en res", afirma -amb la contundència de sempre- Alfons López Tena, en declaracions a elSingular.cat. L'exdiputat ja ha comunicat que abandona el càrrec de president del Consell Nacional de Solidaritat i, a partir d'ara, evitarà implicar-se en cap iniciativa connectada amb la política catalana. "No és una decisió relacionada amb les persones ni amb les organitzacions. Crec que el catalanisme en el seu conjunt no pretén guanyar, sinó generar una sensació d'eufòria, que es reconegui que té raó. Per això necessita perdre".

López Tena assegura, en referència al procés polític, que "al final, no faran res. Igual que no van fer res en la fase anterior 2012-2014". L'exlíder de Solidaritat interpreta la ruptura entre Unió i Convergència com una maniobra tàctica per aconseguir que CDC tingui un diputat més que el segon i pugui continuar governant. "Si Mas guanya, apel·larà al full de ruta i muntarà una comissió fora del Parlament per redactar una Constitució. Això obre un periode de divuit mesos i, després, ja es veurà". Alfons López Tena també creu que "entrarà en escena una coalició negativa, amb CDC, UDC, PP i Ciutadans que bloquejarà una possible victòria de Junqueras o del candidat que pugui guanyar des de l'òrbita de Podemos". En definitiva, "tot és tàctica electoral". I adéu a la política.

Jurista i activista

Alfons López Tena ha estat un dels líders més visibles de l'independentisme català. Jurista de formació i notari de professió, va ser membre del Consell General del Poder Judicial a proposta de CiU, formació de la qual es va anar distanciant a causa de les seves posicions nítidament independentistes. Va ser el cap visible de l'organització d'una consulta popular a Osona, el desembre de 2010, que va tenir un notable èxit de participació. Ara fa cinc anys, López Tena va impulsar la creació de Solidaritat Catalana per la Independència, juntament amb Joan Laporta i Uriel Bertran, un partit de nova creació que el va convertir en diputat al Parlament de Catalunya al llarg de la legislatura 2010-2012. Tot i així, aquest èxit no va tenir continuïtat en les eleccions de 2012, quan Solidaritat va obtenir 43 mil vots, insuficients per mantenir la representació parlamentària.