dissabte, 13 de juny del 2015

Ada Colau ja és la batllesa de Barcelona

Dissabte  13.06.2015  16:50

Amb els vots favorables de BComú, ERC, PSC i un de la CUP · Vídeo en directe de la investidura.

 






Ada Colau ha estat investida avui batllessa de Barcelona, amb els vots del seu grup --Barcelona en Comú--, els d'ERC, els del PSC i un de la CUP. L'acord a què van arribar ahir ERC i Colau per a facilitar-li la batllia deixa la porta oberta a un possible pacte de govern més endavant. Quant al PSC de Barcelona, ahir a última hora va decidir amb un 80,18% dels vots que hi donaria suport. La plaça de Sant Jaume s'ha omplert de gom a gom de seguidors d'Ada Colau, per celebrar el canvi de color a l'ajuntament de Barcelona.

Vegeu la sessió d'investidura en directe:


 


Colau i Alfred Bosch van presentar conjuntament ahir l'acord per a la investidura, fruit de la 'complicitat' construïda durant les darreres setmanes i que significa 'un vot de confiança' d'ERC a Colau, segons Bosch. El pacte no té cap contrapartida concreta i les negociacions entre totes dues formacions encara no han fructificat en cap acord de governabilitat. Les converses continuaran les setmanes i mesos vinents. Colau va agrair el suport a ERC i va dir: 'Des del primer dia hem vist que amb ERC teníem molts punts en comú.'

Bosch va recordar que el 2011 els regidors d'Unitat per Barcelona ja van fer confiança a la investidura del batlle Xavier Trias, fet que es repeteix ara amb Ada Colau. 'És un vot de confiança', insistia. 'Fem el mateix esforç de responsabilitat que vam fer ara fa quatre anys amb la persona més votada. El més lògic i raonable és que la batllessa de Barcelona sigui Ada Colau. Li donarem suport per responsabilitat i per voluntat de suma', destacava.

Segons Bosch, l'horitzó del 27-S no té res a veure amb la possible entrada dels republicans al govern municipal. I Colau avançava: 'Ara hem treballat per formar un govern sòlid, compacte, que doni resposta a les necessitats de la ciutadania. Però evidentment si aquest govern s'ha d'ampliar farem la restructuració que calgui.'

Amb els 4 vots del PSC, els 5 vots d'ERC, els 11 de BComú i 1 dels 3 de la CUP, Colau ha estat escollida en primera votació.

Informació relacionada: 
Recasens accepta l'oferta de Colau i serà el responsable de seguretat de Barcelona


Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/noticia/4371354/20150613/ada-colau-batllesa-barcelona.html