dilluns, 4 de maig del 2015

La vaga de Correus coincideix amb el primer dia de vot per correspondència

A Catalunya l'aturada ha estat secundada per un 17,5% dels treballadors durant el matí.


| Actualitzat el 04/05/2015 a les 16:03h

Vista de l'oficina central de Correus a Barcelona, on es respira tranquil·litat i normalitat. Foto: ACN


El matí ha transcorregut amb aparent normalitat a l'oficina central de Correus de Barcelona, tot i la vaga convocada pels sindicats CCOO, UGT, CSI-F i Sindicat Lliure (SL) en el dia que comença el vot per correspondència. A tot l'Estat, l'aturada ha tingut un seguiment en el torn de matí del 85% segons els sindicats i d'un 25,79% segons l'empresa. A Catalunya, durant el matí la vaga ha estat secundada per un 17,5% dels treballadors, amb una incidència del 15,27% a Barcelona, el 41,4% a la demarcació de Tarragona, el 23,6% a Girona i un 1,83% a Lleida, segons Correus. Els sindicats han dit que el seguiment durant la nit a Catalunya ha superat el 85%, amb un 90% a Barcelona, Tarragona i Girona i un 70% a Lleida.

Fonts empresarials han assegurat que només ha fet vaga una persona a la seu central de Barcelona, ubicada a la plaça d'Antonio López, prop de Via Laietana. Tal com ha pogut comprovar l'ACN, els usuaris han pogut entrar i actuar amb completa normalitat a les instal·lacions. Fonts sindicals han assegurat que els carters són els que més han seguit l'aturada, i no tant el personal de les oficines. La vaga, d'una durada de 24 hores, va començar el diumenge a les onze de la nit, moment en què s'inicia el primer torn de l'empresa.

Tres vagues més durant el maig


La d'aquest dilluns és la primera de tres jornades de 24 hores de vaga convocades per aquest mes de maig. Les altres dues seran el 15 i el 22 de maig. El calendari d'aturades va començar el passat 30 d'abril amb una aturada parcial, que es repetirà els propers 14 i 21 de maig. Hi ha 52.000 treballadors de tot l'Estat cridats a la vaga.

Els sindicats CCOO, UGT, CSI-F i Sindicat Lliure, amb més del 80% de la representació a l'empresa, han convocat aquestes aturades a tot l'Estat per pressionar en la negociació del conveni col·lectiu, que denuncien que està bloquejat des de fa un any i mig, així com per manifestar el seu rebuig a una retallada de 15.500 llocs de treball des del 2010.

Per la seva part, Correus ha defensat que està disposada a "mantenir el diàleg" amb els treballadors i confia en "trobar punts d'acord" en el marc de les negociacions que hi ha en marxa. A través d'un comunicat, l'empresa posa de manifest que "la realitat de l'activitat postal dels últims anys ha experimentat una profunda transformació tant en el volum gestionat com en la forma de treballar i l'obligació de Correus com a empresa pública és ser eficient en la gestió dels recursos públics i seguir treballant per desenvolupar nous segments de negoci que permetin augmentar els ingressos i mantenir els llocs de treball".


Enllaç noticia :