dimarts, 5 de maig del 2015

El neonazi detingut per gihadisme va assistir a la concentració del 12 d'octubre a Barcelona

Dimarts  05.05.2015  11:51

Unes imatges publicades per Crític evidencien la relació entre Diego José Frías i el moviment ultradretà Soberanía y Libertad.

 



Diego José Frías, a la dreta de la pancarta Fotografia: Jordi Borràs



Diego José Frías Álvarez, el neonazi detingut el 8 d'abril en una operació contra el gihadisme, està vinculat estretament amb els moviments ultradretans espanyolistes. Així ho demostren les fotografies a les quals ha tingut accés Crític i que van ser preses en una manifestació del passat 12 d'octubre. Frías apareix aguantant una pancarta de Soberanía y Libertad (SyL).

'Ni separatistes ni separadors. Som catalans, som espanyols!' porta escrit la pancarta de SyL que sosté Diego José Frías durant la manifestació del 12 d'octubre convocada per Societat Civil Catalana en motiu del dia de la hispanitat.

Tal com recull Crític, SyL és una escissió del Moviment Social Republicà (MSR), referent espanyol d’Alba Daurada i organització d’ideologia neofeixista i ultraespanyolista. Frías va ser cap de llista per MSR a la província de Lleida en les eleccions al Parlament de Catalunya el 2006. Arran de la seva detenció el passat 8 d'abril, aquesta organització s'ha desvinculat per complet de Frías.

Reconegut antisemita


Frías, de Sant Quirze del Vallès, va ser un dels onze detinguts acusats de formar part o col·laborar en una suposada cèl·lula gihadista. Santiago Pedraz és el jutge que instrueix la investigació i va tenir accés a les conversacions telefòniques que Frías va mantenir amb Antonio Sáez Martínez, presumptament cap del grup gihadista desarticulat.

En aquestes converses Sáez descriu Frías com una persona que 'odia els jueus' i amb 'capacitat d'aconseguir armes i explosius'.

En el seu domicili de Sant Quirze del Vallès els Mossos d'Esquadra hi van trobar armes, escopetes i una granada. El jutge li imputa delictes de col·laboració amb organització terrorista i tinença d’armes i d’explosius.


Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/noticia/4282904/20150505/neonazi-detingut-gihadisme-assistir-concentracio-12-doctubre-barcelona.html