dilluns, 25 de maig del 2015

Ada Colau: "Ens podem trobar perfectament amb ERC i la CUP"

En declaracions a Catalunya Ràdio i RAC1, la líder de Barcelona en Comú no descarta pactes estables o puntuals amb les formacions de l'esquerra independentista.


Ada Colau, en un míting d'aquesta campanya electoral / PERE VIRGILI


La líder de Barcelona en Comú i més que probable futura alcaldessa de la capital catalana, Ada Colau, ha explicat aquest dilluns que per governar aplicaran el mateix "diàleg i consens" amb què van construir la candidatura de l'esquerra alternativa. "No vol dir que puguem pactar amb tothom, però a partir d'avui estarem encantats de seure per pactar d'acord amb objectius concrets", ha afirmat en declaracions a 'El matí de Catalunya Ràdio'.

En aquest sentit, després d'insistir que la seva formació està totalment compromesa amb el dret a decidir, ha admès: "Ens podem trobar perfectament amb ERC i la CUP", i no ha descartat ni pactes estables ni acords puntuals amb aquestes formacions. 


En tot cas, i de cara a futures negociacions, ha deixat clar que "les sigles no són importants, sinó que l'important és el desig de canvi".

En relació amb Podem, Colau ha assegurat: "Som una candidatura sorgida de la ciutat de Barcelona i no ens devem a altres mandats o interessos".

Sumar-se a l'AMI?

En una segona entrevista a 'El món a RAC1', la líder de Barcelona en Comú ha parlat del paper de la ciutat en el procés sobiranista de Catalunya i ha deixat molt clar que "no parlarem en nom de la ciutadania". 

És per això que ha recordat la seva voluntat d'organitzar un referèndum per decidir si la capital catalana s'ha de sumar o no a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). "Serà un dels punts a treballar", ha dit.


Enllaç noticia :