divendres, 17 d’abril del 2015

Santamaría: "L'Agència Tributària funciona, hi ha independència"

17/04/2015

ESPANYA

El govern del PP reivindica l'actuació del ministeri d'Economia contra Rato.

 

Bernat Vilaró




La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha afirmat que "l'Agència Tributària de l'Estat funciona", i "amb independència del moment i del lloc, hi hagi eleccions o no, i afectin a un partit o un altre, o a una intitució o una altra", en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

Santamaría ha fugit d'estudi quan se li ha preguntat si el president espanyol, Mariano Rajoy, donarà explicacions al Congrés dels Diputats tenint en compte que Rodrigo Rato formava part del seu cercle més proper: "El cas està en mans de l'Agència Tributària, s'aplica estrictament la llei i el govern no es fica en aquests assumptes".





D'altra banda, el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha reivindicat amb bombo i platerets l'actuació contra Rodrigo Rato: "La llei és igual per a tothom, L'Agència Tributària actua amb independència i fermesa". "És igual la pertinença a un partit o a un altre, és igual la classe social i el color polític, reitero. Tots som iguals davant la llei", ha afegit.

"Això s'ha de preservar, i el govern espanyol ho ha de fer complir. L'Agència Tributària és completament independent i és eficaç, tots ho hem de celebrar i valorar. Hi ha avanços extraordinaris contra el frau fiscal, i mai hem viscut una època com aquesta, tan positiva", ha assegurat Montoro.