dijous, 9 d’abril del 2015

Manos "Limpias" va ‘tard’: ha trigat 24 hores a denunciar la Fundació Nous Catalans

Dijous, 9 d'abril de 2015 14:05 h

Fernández Díaz rep el suport del sindicat ultra, Margallo i de La Razón, i el rebuig de Baltasar Garzón


No totes les reaccions a les declaracions del ministre Fernández Díaz vinculant la Fundació Nous Catalans i l’independentisme amb el jihadisme han estat de repulsa. Com era d’esperar, el sindicat ultradretà Manos Limpias ha denunciat la Fundació Nous Catalans per “presumpta col·laboració amb organitzacions terroristes” arran “de les connexions amb les detencions d’elements jihadistes” d’ahir. Una interpretació de les paraules de Fernández Díaz que potser ni el ministre volia insinuar. 






"Fernández Díaz té informacions fiables i més que solvents"

De fet, la denúncia de Manos Limpias és una ampliació de la de que va presentar l’any passat contra funcionaris de la manteixa entitat per presumptes delictes d’associació il·lícita, provocació a la sedició i malversació de fons públics. 


El suport al ministre d’Interior del sindicat ultradretà se suma al titular d’Exteriors, José Manuel García-Margallo, que ha dit aquest matí: “Si el ministre, que és el responsable d’aquests temes, fa aquestes afirmacions, estic segur que és perquè té informacions fiables i més que solvents”. 

La Razón també dóna màxima veracitat a Fernández Díaz amb la portada: “Nous Catalans donen aixopluc a l’islamisme radical”.

Garzón no dóna crèdit



D’altra banda, l’exmagistrat de l’Audiència Nacional Baltasar Garzón s’ha mostrat impactat per les declaracions del ministre quan un periodista les hi ha explicat. “És incomprensible com un ministre de l'Interior pot dir una cosa com aquesta perquè hauria de saber que no és així", ha exclamat.

Garzón considera que no es pot aprofitar la lluita contra el terrorisme internacional per fer "demagògia" ni per generar "impactes de por" sobre els ciutadans. "Aquestes comparacions no són bones", ha subratllat. 


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/396992/manos-limpias-va-tard-ha-trigat-24-hores-a-denunciar-la-fundacio-nous-catalans