dimecres, 29 d’abril del 2015

Ciutadans titlla Òmnium "d’organització sectària"

29/04/2015

MUNICIPALS

Mejías i el número 8 de la llista de Barcelona proposen el canvi de nom de carrers dedicats a personatges amb actituds "supremacistes" o "racistes".


Nerea Rodríguez


La portaveu de Ciutadans i ex del PP Carina Mejías (Europa Press)


L'alcaldable de Ciutadans per Barcelona, Carina Mejías, ha dit que un dels objectius de la seva candidatura és "recuperar" els "exiliats culturals pel nacionalisme català” i ha denunciat el finançament públic d'"organitzacions sectàries" com Òmnium Cultural.

En un acte a la llibreria Bernat al costat del número vuit de C's per Barcelona i director de teatre Pau Guix, Mejías ha posat com a exemple “d’exiliats culturals” el dramaturg Albert Boadella o l'escriptor Félix de Azúa.


"Volem que als cantants no se’ls exigeixi un cert pedigrí, que puguin actuar persones tan dispars com Montserrat Caballé o Loquillo: és tan català Joan Manuel Serrat com Estopa, la seva producció és tan catalana com qualsevol altra", ha destacat la candidata de C's per Barcelona.

Mejías també ha denunciat que es financin amb diners públics "organitzacions sectàries" com Òmnium Cultural i que les polítiques culturals es "tanquin" als "escriptors contraris al nacionalisme", una actitud que per a la candidata de C's és pròpia del "nacionalisme catet" que vol reduir Barcelona "a una capital de comarca".

A l'acte també s'hi ha proposat el canvi de nom de carrers dedicats a personatges amb actituds "supremacistes" o "racistes" -Pau Guix ha posat l'exemple de l'històric del nacionalisme basc Sabino Arana-, a més de retirar plaques que falsegin la història catalana. "Barcelona segueix sent la capital editorial en castellà i també en català, un punt de connexió amb Amèrica Llatina", ha recordat Mejías, que ha instat a "recuperar" la Barcelona que "històricament" va ser un "referent cultural" al món, especialment amb el continent sud-americà.


Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/04/ciutadans_titlla_Omnium_d_organitzacio_sectaria_108503.php