dimecres, 18 de març del 2015

L’exèrcit al Saló de l’Ensenyament, un any més

Dimecres, 18 de març de 2015 13:25 h

Malgrat les protestes en les últimes edicions, el ministeri de defensa tindrà un 'stand' a la fira


El Saló de l’Ensenyament, que comença avui, torna a comptar amb la presència de l’exèrcit espanyol amb l’objectiu de reclutar joves per sorpresa de molts assistents. L’espai del ministeri de defensa ja va aixecar molta polseguera les dues últimes edicions de la fira, quan la campanya ‘desmilitaritzem l’educació’ va aconseguir centenars de signatures per la retirada del stand. Enguany la recollida de firmes continua.






 Pendent de debat al Parlament

La Fira de Barcelona, organitzadora del certamen, ha tornat a convidar les forces armades espanyoles sense l’oposició del departament d’ensenyament de la Generalitat, coordinador del Saló. ERC va presentar una proposta de resolució al Parlament fa dos mesos per instar a la conselleria de Rigau a fer gestions per evitar que l’exèrcit torni a formar part de la fira. La cambra, però, encara no ha debatut la proposta. La CUP i ICV també s’han mostrat contraris a la presència de militars intentant atraure joves catalans per anar a l’exèrcit.

Recollida de signatures


El ministeri de defensa explica que l’exèrcit ofereix titulacions de grau superior i medicina militar, i que per això hi ha de tenir cabuda. Uns arguments que no han convençut els impulsors de la campanya ‘desmilitaritzem l’educació’. A través de la plataforma Pangea, la recollida de signatures torna a estar disponible en aquest enllaç. Les forces armades espanyoles no només creen polèmica i oposició a cada edició al Saló de l’Ensenyament, sinó que també any rere any al Saló de la Infància, on també gaudeixen d’un espai.


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/393495/lexercit-al-salo-de-lensenyament-un-any-mes