dimarts, 10 de març del 2015

L’ANC arriba als 3 anys amb la vista posada a un 27S definitiu per la independència

Dimarts, 10 de març de 2015 09:40 h

#3anysANC el 10 de març l’ANC arriba als tres anys de vida, 1.095 dies en què el país ha avançat de manera inequívoca cap a la independència, i per rememorar-ho ha publicat un nou vídeo


Catalunya es troba a sis mesos de les eleccions del 27 de setembre, que es convertiran en un referèndum sobre el futur polític del país. Aquest avenç només pot explicar-se tenint en compte l'organització de les tres mobilitzacions més multitudinàries de la història del país; la manifestació de la Diada del 2012 a Barcelona, rere el lema 'Catalunya, nou estat d'Europa'; la Via Catalana cap a la Independència el 2013; la cadena humana de 400 quilòmetres que va resseguir el país; i la Via Catalana 2014, la gran V que va omplir el centre de Barcelona formant un immens mosaic senyera. Per rememorar aquestes moments, l'ANC ha publicat el vídeo “3 ANYS D’IL·LUSIÓ I ESFORÇ. 200 DIES PER LA INDEPENDÈNCIA”. 
 
 
 L'Assemblea compta amb 40.000 membres de ple dret i 40.000 col·laboradors i simpatitzants, i té més de 500 assemblees territorials, prop de 50 sectorials i 42 exteriors.

L'ANC es va constituir el passat 10 DE MARÇ DEL 2012 AL PALAU SANT JORDI de Barcelona davant 7.000 persones. L'acte constituent va ser també el punt de partida cap a la Marxa cap a la Independència i la gran manifestació de la Diada del 2012. El 16 de març del 2013, a l'assemblea general de l'entitat a Girona, la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, va anunciar la següent gran mobilització per la Diada; una gran cadena humana per la independència.

El 5 d'abril del 2014, a l'Assemblea General de Tarragona, va anunciar-se la gran V del centre de Barcelona per tal de fer realitat la consulta del 9 de novembre. Sota el paraigües Ara és l'Hora, amb la feina conjunta amb Òmnium Cultural i altres entitats, va poder-se encarar el 9 de novembre convertint-lo en una mobilització massiva cap a la independència i un desafiament a la prohibició de l'Estat espanyol.





Assemblea General a Lleida

El proper 12 d'abril, l'ANC celebrarà la seva Assemblea General a Lleida, per votar la gestió del Secretariat Nacional i el nou Full de Ruta de l'entitat per afrontar un any decisiu. A Lleida, també, s'anunciarà la mobilització del proper Onze de Setembre, que coincidirà amb l'inici de la campanya electoral. Serà al maig quan es duran a terme les eleccions al Secretariat Nacional, en què s'escolliran els 75 nous representants de l'Assemblea que, al seu torn, seran qui decidiran els nous càrrecs orgànics de l'entitat: president/a, vicepresident/a, secretari/a i tresorer/a.

27S: On tot comença

Els processos interns de l'ANC, però, avançaran en paral·lel amb les accions que du a terme l'ANC pel que fa a incidència social, política i internacional; continuant treballant per eixamplar la majoria social favorable a la independència; per mantenir la pressió als partits i per internacionalitzar el procés. La base d'aquestes accions es va presentar el passat 27 de febrer a l'acte 27092015: On Tot Comença a Cornellà.


video :








Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/390666/lanc-arriba-als-3-anys-amb-la-vista-posada-a-un-27s-definitiu-per-la-independencia