dilluns, 23 de març del 2015

La CUP defensa la "construcció" dels Països Catalans

També incloure els territoris que ho demanin “a la proclamació d’independència de Catalunya”.


23/03/2015 Avui a les 14:59h.



Vellet, Arrufat i Fernández


 La CUP proposa la “construcció dels Països Catalans” i que es pugui incloure tots els territoris que així ho demanin a la “proclamació d’independència de Catalunya”. Aquestes són dues de les propostes que planteja la formació en el el document polític “Per la ruptura” que defineix un full de ruta cap a la independència i el procés constituent, aprovat aquest dissabte.

Aquest document conté un punt titulat “cap a la construcció dels Països Catalans” en el qual s’assegura que “la construcció i l'articulació dels Països Catalans passa per impulsar i consolidar dinàmiques polítiques, socioeconòmiques, culturals a nivell nacional. També passa per desfer els obstacles que la Constitució Espanyola de 1978 va definir en contra dels Països Catalans, i per evitar que se'n puguin generar de nous amb els processos polítics i institucionals dels propers temps”.



Per això cal “impulsar” una sèrie de línies de treball, que, segons detalla la formació, són les següents:

- Generar institucions d'àmbit nacional: cal impulsar la vertebració dels Països Catalans a partir de l'impuls i l'articulació de tot tipus d'institucions, des de l'àmbit socio-econòmic, laboral i professional, fins a l'àmbit cultural i científic, passant per moviments socials i populars i per les institucions de tipus polític, en els àmbits municipal, territorial i nacional.

- Impulsar un desplegament de candidatures municipalistes a nivell de Països Catalans que recullin els plantejaments de la unitat popular i que estiguin d'acord amb l'articulació d'una Assemblea Municipalista dels Països Catalans que impulsi dinàmiques nacionals en els àmbits socio- econòmic, cultural i polític.

- Impulsar un moviment d'àmbit nacional que respongui a les principals urgències socials.

- Incloure a la proclamació d'independència de Catalunya l’objectiu d'articular el conjunt dels Països Catalans. El procés constituent també l’ha d’incloure, per exemple, com ho preveia l'Estatut de Núria del 1931, que operava al territori del Principat, però que restava obert a aquells territoris que ho demanessin sempre que ho aprovés una part significativa dels seus representants polítics.

Veure el full de ruta aprovat per la CUP




Enllaç noticia :

http://goo.gl/YjaVsa