divendres, 13 de març del 2015

El Banc Sabadell es prepara per la independència, segons Bloomberg

Divendres, 13 de març de 2015 11:30 h

El gran mitjà audiovisual nord-americà diu que si Catalunya esdevé un nou estat, el problema el tindrà més aviat Espanya


El Banc Sabadell ja té a l’agenda la independència. Estudia comprar un banc anglès i, segons el gegant de la comunicació Bloomberg, pot ser un moviment per mantenir el negoci si Catalunya esdevé un nou estat i queda fora de la UE. El mitjà nord-americà es dóna ressò del procés i diu que després del 27-S els catalans poden començar el procés per separar-se d’Espanya.




 L’entitat catalana vol no dependre d’Espanya i Catalunya, i es vol fer gran a l’estranger amb l’absorció d’un altre banc, seguint els passos internacionalistes del Santander i el BBVA. Així, Banc Sabadell compra el discurs de la por de l’unionisme i pensa que potser quedarà fora de l’aixopluc del Banc Central Europeu.

En tot cas, ja assumeix com a opció real la independència, segons Bloomberg: “Els directius del Sabadell potser s’estan avançant als esdeveniments”.

Espanya és qui té un deute d'un bilió d'euros


Pel que fa al mitjà nord-americà que especula amb la notícia, contribueix de nou a la internacionalització del procés.

Tot i que l’article se signa des de Madrid, no dóna la versió oficial que l’Estat intenta difondre als mitjans estrangers. Al contrari, explica que el govern d’Artur Mas ja està preparant les estructures d’estat davant de la negativa al diàleg de Mariano Rajoy.

A més, deixa clar que el problema el té Espanya perquè és qui té un deute d’un bilió d’euros a pagar i a més podria haver “ramificacions” secessionistes a altres llocs de l’estat.

Bloomberg també estira de les orelles els inversors, perquè estan infravalorant la possibilitat d’una independència.


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/392490/el-banc-sabadell-es-prepara-per-la-independencia-segons-bloomberg