dimarts, 3 de març del 2015

Alfred Bosch: “No volem que Barcelona sigui una capital d’una província espanyola”

Dimarts, 3 de març de 2015 14:15 h

El candidat a l’alcaldia de Barcelona per ERC no descarta cap pacte, però mostra la seva preferència per respectar la llista més votada en una entrevista pel Diari ARA


El diputat al Congrés espanyol per ERC, Alfred Bosch, s’ha referit a les diferències que hi ha entre ser la capital d’un Estat com ho és Madrid, o ser una simple capital regional amb un Estat en contra, com ho és ara Barcelona. La inversió en infraestructures, principalment, és molt diferent. Bosch ha dit que Barcelona no pot ser la Frankfurt de la República Federal Alemanya de la mediterrània perquè precisament formem part de l’Estat espanyol. El candidat republicà no es tanca a cap pacte amb ningú, donant preferència a la llista més votada.



El candidat republicà Alfred Bosch, en l'entrevista amb Antoni Bassas
© Diari ARA

 ERC no descarta l’acord amb Trias

L’encara diputat al Congrés espanyol per ERC, Alfred Bosch, ha estat entrevistat aquest matí al programa ‘Ara Bassas’ pel periodista del Diari ARA, Antoni Bassas. En l’entrevista, Bosch ha desgranat tots els motius que porten Esquerra Republicana a concórrer a les eleccions municipals a Barcelona.

Alfred Bosch no es tanca a donar suport a Xavier Trias, l’actual alcalde que fa uns dies es queixava que el candidat republicà no mostrava la mateixa predisposició que ell a pactar un govern pro independència. Bosch s’ha mostrat sorprès perquè ara tothom vol pactar amb ERC (en referència també a la candidatura liderada per Ada Colau), i ha defensat que se segueixi la tradició que governi la llista més votada, però sense comprometre’s prèviament amb ningú, perquè ell també es presenta per assolir l’alcaldia i liderar aquest mateix projecte que no diferenciï l’ambició nacional amb la social. “Per què ens hem de casar amb un o amb l’altre?”.

El diputat al Congrés s’ha mostrat satisfet de ser un partit frontissa que, des de l’independentisme i la ideologia d’esquerres, rep ofertes de pacte per part de tothom, i ha fet una clara aposta pel pacte que s’ha signat per concórrer a les eleccions del 24 de maig amb els exsocialistes d’Avancem, a més de 200 ajuntaments de tot Catalunya.

Barcelona, capital d’Estat


Bosch ha deixat en evidència el govern espanyol pel que fa a la diferència en inversions en infraestructures en comparació amb Madrid. “Ara mateix som una capital d’una província espanyola” i com a tal. La línia de metro, les de ferrocarrils o el tema del port, són temes que demostren que mentre a Madrid, com a capital, hi ha el suport d’un Estat al darrere, a Barcelona hem de patir la virulència d’un Estat en contra. El republicà ha fet referència a l’avenç reeixit que va suposar la idea de Maragall de situar, encara que fos a través del federalisme, Barcelona en el mapa europeu i mundial. Avui Barcelona ja està preparada per ser la capital d’un Estat.

Bosch també ha fet algunes propostes programàtiques, com ara la lluita contra la pobresa o l’ocupació, i ha parlat de la necessitat d’acabar amb el model actual de pisos turístics. “No hi ha cap ciutat europea en la qual es pugui llogar una habitació o un pis per 25€ nit al centre i s’hi faci gatzara fins les tres de la matinada. Això degrada”. També ha proposat la idea de tancar l’anella que uneix Collserola amb la llera del Besòs i promocionar una àrea d’indústria lleugera amb zones verdes.

Crisi a Iniciativa

El candidat republicà s’ha referit a la crisi que s’ha evidenciat a ICV arran de l’aprovació d’un full de ruta propi aquest cap de setmana, i la baixa a conseqüència d’això de Raül Romeva com a militant ecosocialista. Bosch ha dit que “a la vida hi ha complicadors, i simplificadors, i jo em compto entre els segons”. Esquerra troba incoherent la postura d’ICV en referència a un Estat lliure i sobirà però dins d’Espanya, i ha dit que aquesta etapa ja ha quedat superada.

El Procés i les relacions CiU-ERC

Preguntat pel periodista Antoni Bassas, el candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona ha deixat entrteveure que les relacions entre Mas i Junqueras podrien ser millors, però que són les suficients i necessàries per a què arribin a acords “que és el que la gent espera realment”. Per Bosch, la idea de la llista paraigua ja és vàlida, i ha citat el cas de la coalició DEMOS a Eslovència, en contraposició al model de partit fort, l’SNP, que va perdre el referèndum d’independència. El més important, ha dit, és que tinguem clar què hem de fer després del 27S. En referència al debat al Congrés de l’altre dia sobre la famosa frase “ens veurem a l’ONU!”, ha especificat que l’administració Rajoy ja no farà res en aquest sentit, perquè la seva estratègia és l’immobilisme total, i l’activació de la via judicial.

El Cas Pujol

Bosch ha volgut subratllar que en 84 anys d’història, ERC pot haver “ficat la pota” diverses vegades, però “mai ha ficat la mà a la caixa”. Així, s’ha mostrat indignat per tot l’afer Pujol, però també pels atacs que provenen en aquest sentit d’Espanya, quan aquí els afectats compareixen en comissions d’investigació, i a Espanya les institucions i la monarquia es tapen els uns amb els altres i al final no compareix ningú. ERC és un partit que defensa un país net i millor.


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/389658/alfred-bosch-no-volem-que-barcelona-sigui-una-capital-duna-provincia-espanyola