divendres, 27 de febrer del 2015

Viver Pi-Sunyer: "Ho tindrem tot preparat per a la desconnexió, només caldrà prémer el botó"

27/02/2015

DRET A DECIDIR

El comissionat per a la Transició Nacional que ja està treballant des del Govern en les primeres lleis que haurà d'aprovar Catalunya si s'independitza.


Alèxia L. Ferret



El president del CATN, Carles Viver i Pi-Sunyer (EFE)


El comissionat per a la Transició Nacional, Carles Viver Pi-Sunyer, ha explicat aquest matí a TV3 que ja ha parlat amb les conselleries per preparar la desconnexió d'Espanya en cas que els partits independentistes obtinguin la majoria després del 27-S. "Ho tindrem tot preparat per a la desconnexió, només caldrà prémer el botó", ha assegurat.

"És important el missatge: la idea que si els ciutadans voten a favor de l'opció independentista, ho tindrem tot a punt, que no farem un salt al buit", ha insistit Pi-Sunyer.


"Seria irresponsable no tenir les estructures d'estat preparades, prefereixo que em diguin que ens passem", ha afegit.

Viver Pi-Sunyer troba "absolutament desproporcionada" la suspensió de tres anys del jutge Santiago Vidal per haver redactat la Constitució catalana, i remarca que el procés que farà la Generalitat serà sempre dins el marc de la llei, per evitar impugnacions.

Moltes mesures es deixaran "al calaix". "S'explicaran a la ciutadania, però no s'hauran publicat. Estem condicionats pel dret vigent, això ja ho sabíem", ha dit.


Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/02/viver_pi-sunyer_ho_tindrem_tot_preparat_per_a_la_desconnexio_nomes_caldra_premer_el_boto_106719.php