PLEBISCITÀRIES
Dos empresaris li retreuen que només dediqui "un minut" a la qüestió catalana en una conferència al Cercle d’Economia
Pep Lloveras (Barcelona)
Pedro Sánchez al Cercle d'Economia |
El debut de Pedro Sánchez al Cercle d’Economia no ha convençut. En el torn de preguntes, un parell d’empresaris han retret al líder del PSOE que només hagi dedicat “un minut” al procés polític que polaritza el debat a Catalunya. Igualment, li han fet evident que el PSC pot passar en pocs anys de tenir la presidència de la Generalitat a caure a la cinquena força al Parlament, i que la solució no pot ser “un no al pacte fiscal, un no al dret a decidir i un no al reconeixement com a nació”. Sánchez s’ha quedat una mica astorat i ha reaccionat dient que els socialistes es prenen “molt seriosament” la crisi territorial catalana. De l’esfondrament del partit de Miquel Iceta –assegut a primera fila-, no ha respost res.
En el minut escàs que ha dedicat a Catalunya dels tres quarts d’hora de conferència, Sánchez ha assegurat que “ningú [referint-se a Mas i Junqueras] té dret a separar-nos ni a obligar-nos a escollir sobre identitats compartides”. “Jo crec en l’Espanya de la unió, no de la unitat”, ha dit. Després, arran de les preguntes incòmodes dels empresaris, el secretari general del PSOE ha ampliat una mica la seva visió del Principat per rebatre qualsevol referèndum: “Dic no al dret a decidir perquè vull un sí a la convivència, a un nou acord”. “Equiparar la independència amb la llibertat és una falsedat”, ha afegit.
Contra la troica i Rajoy
L’estrena de Sánchez en una plaça de poder com el Cercle ha generat certa expectació, amb la presència de Miquel Roca, Narcís Serra o Jaume Collboni, però la sala no s’ha omplert. El jove líder socialista ha basat el seu discurs en el pla econòmic europeu i espanyol, atacant la troica –s’ha mostrat favorable a suprimir-la i acabar amb les polítiques d’austeritat- i al govern de Mariano Rajoy, tot i admetre que l’economia espanyola “s’està recuperant”. Sánchez ha desgranat les mesures que presentarà en el seu programa electoral, sota l’eslògan “l’Espanya de les oportunitats”, amb un nou estatut dels treballadors i una reforma integral del sistema fiscal com a pilars.
Sánchez ha iniciat la seva xerrada amb un “bon dia i moltes gràcies”, en català, recordant la figura del recentment traspassat José Manuel Lara -expresident de l’entitat-, i ha acabat lleugerament aplaudit però segurament amb la sensació que no connecta amb una part important dels catalans. No admet el dret a decidir i ni tan sols el pacte fiscal, i per això fins i tot en un lloc tan moderat com el Cercle d’Economia ha rebut un toc d’atenció.
Enllaç noticia :
1 comentari :
"L'amic Sanchez" es un elefant en una botiga de plats i olles, en un territóri que possiblement ni el coneixía , perque per a coneixer un lloc s'ha de caminar ,mirar ,parlar ,tafanejar , si no , fas el "turiste" ,fas la foto i , a altre lloc!!. Nosaltrea no som els "naturals", tenim história , tradicións i un territori que es : NOSTRE !! .Veste'n fent l'idea !!
Publica un comentari a l'entrada