dilluns, 23 de febrer del 2015

Santi Vila: "No tinc cap raó per desconfiar de l'equip del govern espanyol amb el qual hem treballat"

El conseller de Territori i Sostenibilitat, el Botifler,Santi Vila / XAVIER BERTRAL
"No tinc cap raó per desconfiar de l'equip del govern espanyol amb el qual hem treballat durant tota la legislatura, fins ara han complert". Així s'ha pronunciat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, durant una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', en què ha afegit que es mostra convençut que a l'abril començaran les obres de la llançadora. Vila, que ha admès que "tot costa molt i tot és molt fatigant", ha explicat que els dos governs s'han concentrat en "una agenda molt concreta", perquè la situació a Catalunya "era insostenible". Pel que fa a la bona relació amb la ministra de Foment, el conseller ha defensat que "si Catalunya és independent, hi haurà d'haver Pastors i Viles que gestionin les infraestructures d'interès compartit."


Vila ha parlat sobre la privatització d'Aigües Ter Llobregat (ATLL) i ha expressat que si s'anul·la el concurs "en podríem recuperar la gestió, prorrogar la d'Acciona o donar-la a Agbar. A curt termini no hem d'aprovisionar cap indemnització per Acciona". El conseller ha volgut deixar clar que tot i que el contracte de concessió de la C-17 "té una redacció absolutament draconiana" ni en aquest cas ni en el d'ATLL "veurem indemintzacions com les del Castor". Pel que fa al corredor mediterrani, Vila ha assegurat que quedarà inclòs en el pla Juncker, però que la L-9 i el ramal de la Zona Franca "s'està discutint".

Sobre la seva fama d'"anar per lliure", Vila ha defensat que cal "eradicar el sectarisme dels partits". "No tinc cap necessitat de rentar la cara d'un company de partit si no ha fet les coses bé", ha afegit. Pel que fa a la seva relació amb el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha assegurat que no parlen "gaire". "Aprecio molt Unió i ha de fer el seu procés", ha reivindicat.


Enllaç noticia :