divendres, 13 de febrer del 2015

Rull descarta el trencament de CiU però avisa Duran que la llista de Mas portarà la independència

13/02/15 11:07 - barcelona -

El coordinador general de Convergència assegura que comencen a resoldre la crisi en una federació que vol “compacta”



El coordinador general de CDC, Josep Rull, Foto: ORIOL DURAN.



El coordinador general de CDC, Josep Rull, ha assegurat aquest divendres que ja comencen a resoldre la crisi en una CiU que desitja que estigui “compacta” i ha reiterat que va haver un malentès en la votació del pacte contra el gihadisme, però que des de Convergència s'ha actuat amb “bona fe”.

Rull ha desitjat que la federació es mantingui unida amb vista al 27-S, ja que hi ha marge perquè els democratacristians entrin en l'aposta independentista, però, a l'espera que es decideixin, s'ha compromès a que CDC aposti de forma “explícita” per la independència en el seu programa electoral, que ha assegurat que no serà ambigu com el 2012, quan CiU va advocar per l'”Estat propi”.


En una entrevista a RAC1, Rull ha manifestat respecte pel que decideixi Unió sobre si abraça o no la independència, desitjant que succeeixi el segon, perquè “si no som capaços de sumar, es beneficien els que estan radicalment en contra del procés” sobiranista.

Preguntat per si el líder de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha de ser el candidat de la federació a les generals, Rull ha dit que compten amb “tots els actius”, entre ells el líder d'Unió, encara que en aquests moments “el debat important és per a què han de servir” aquests comicis, en funció de si guanya l'independentisme prèviament el 27-S, i “després ja parlarem sobre qui” encapçala la candidatura.

Quant a la votació per separat de CiU al Congrés dels Diputats, Rull ha admès que va ser “error d'interpretació” per part dels diputats de CDC que ha derivat en una “crisi” a CiU, però ha subratllat que mai es va voler desautoritzar a Josep Antoni Duran i Lleida i que es va actuar de “bona fe”.

En tot cas, ha indicat que ja s'han realitzat trucades entre dirigents de CDC i UDC, sense esmentar qui són, per solucionar el conflicte, que “ja s'està resolent”, amb vista a la reunió del Comitè Executiu Nacional de la Federació de CiU prevista per dilluns.

Darrera actualització ( Divendres, 13 de febrer del 2015 11:11 ) 


Enllaç noticia :

http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/822622-rull-descarta-el-trencament-de-ciu-pero-avisa-duran-que-la-llista-de-mas-portara-la-independencia.html