dilluns, 2 de febrer del 2015

Primeres esquerdes al pacte entre Guanyem i Podemos

02/02/2015

MUNICIPALS

Gemma Galdón carrega contra l'acord per a les eleccions municipals amb Ada Colau, perquè el veu "contraproduent"

 

Xavier Lladó



L'exportaveu de la PAH, Ada Colau



Primeres esquerdes al pacte entre Guanyem i Podemos per presentar-se conjuntament a les eleccions municipals a Barcelona sota la marca Guanyem, un acord on hi ha també Iniciativa, Esquerra Unida i Procés Constituent. La membre del consell ciutadà de Podemos Gemma Galdón ha assegurat a Catalunya Ràdio que l'acord de Barcelona pot ser contraproduent. "Hi ha sumes que resten", ha indicat.


Galdón ha matisat que votarà la candidatura que encapçala Ada Colau, però ha marcat distàncies amb l'acord. Preguntada per si li sembla bé el pacte de Guanyem ha respost: "Hi ha sumes que ens arraconen als racons de sempre i que no són capaces de generar la il·lusió que ens agradaria". "Estem allà de forma secundària", diu, després d'assegurar que són Guanyem i Iniciativa els que han volgut presentar-se junts. Per aquest motiu defensa que Podemos es presenti en solitari a les eleccions prebiscitàries del 27 de setembre.

A la formació de Pablo Iglesias hi ha més discrepàncies. El que anava a ser candidat a la secretaria general de Podemos a Catalunya Enric Martínez, exclòs pel comitè estatal de garanties democràtiques de competir amb Gemma Ubasart, l'oficialista recolzada per Pablo Iglesias, ara vol presentar-se a les eleccions municipals de Barcelona amb llista pròpia. La seva opció seria pactar amb Guanyem després dels comicis.


Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/02/primeres_esquerdes_al_pacte_entre_guanyem_i_podemos_106139.php