dimecres, 4 de febrer del 2015

L’unionisme es fa trampes al solitari

Dimecres, 4 de febrer de 2015 05:00 h

Ara toca desmoralitzar l’independentisme per aturar el procés i la nova estratègia és repetir el mantra que la independència de Catalunya no es produirà mai


Margallo, Marhuenda, Belloch, Zarzalejos, i tota una corrua de gurus de l’unionisme  han vaticinat els últims dies que mai no veurem una Catalunya independent, però els seus arguments són vells i falsos, i ho saben. Pilar Rahola  la va clavar quan després de l’entrevista de Josep Cuní al ministre Margallo, en la que el ministre va insistir que el reconeixement internacional de Catalunya “és inimaginable", advertia que “Els interessa instal·lar la idea que això serà un desastre, que ens enfonsarem, que ens morirem”, i afegia:  “Per què defugen el debat, i només els interessa la por”. L’estratègia és evident, el problema és que alguns sobiranistes piquin l’ham i que desaprofitem el moment. 





Zarzalejos , un dels pares intel·lectuals de l’unionisme de dretes i termòmetre de la seva temperaturavol atia la idea del desastre

En un article al Confidencial Zarzalejos recull interessadament el pensament de Gaziel i es pregunta per què Catalunya sempre perd els seus plets?, mentre basa els seus arguments en articles i publicacions d’opinadors esbiaixats clarament cap l’unionisme i en mentides sobre les inversions estrangeres a Catalunya. A manca d’arguments, mentides i mantra. Ara toca posar dubtes sobre l’economia a Catalunya i  sobre la corrupció i, sobretot, com ja fa dies fa la líder del PPC, posar en dubte que el president Mas acabi convocar les eleccions el 27-S, i per si un cas, insistir que la convocatòria és una “trampa” dirigida a afavorir l’abstenció en plena setmana de la Mercè. I per últim esperar que Guanyem i Podemos siguin una pedrfa a la sabata del procés.

La raó de l’ús de la força en  boca d’un exministre socialista



Un altre cas és el de l'alcalde de Saragossa i exministre de Justícia i Interior del govern de Felipe González, Juan Alberto Belloc, que ha assegurat aquest dimarts en una conferència a Barcelona organitzada pel Cercle de Directius de Parla Alemanya que "no existeix risc real d'escissió de Catalunya" perquè, segons ell, el Govern espanyol no permetria mai la secessió i només hauria de signar un decret per anul•lar les competències de Catalunya necessàries per aturar-la. Amb tot, Belloch, que no les deu tenir totes perquè ha receptat dues fórmules per combatre les causes de l’independentisme. Limitar la solidaritat interterritorial i reconèixer la identitat diferenciada de Catalunya a la Constitució.

Els donarem la raó ?

Vista l’estratègia cal preguntar-se si l’unionisme en tindrà prou amb una guerra de desgast de la moral independentista i si aquesta estratègia els donarà els fruits que esperen. Molts cometen l’error de donar el procés per liquidat i es vanten del buit mediàtic de Madrid vers el procés, ara els preocupa més  Podemos que el desafiament secessionista, només cal que el sobiranisme sàpiga aprofitar l’ocasió.


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/386032/lunionisme-es-fa-trampes-al-solitari