dimarts, 17 de febrer del 2015

L’ABC alerta: Catalunya ja prepara l’assalt al patrimoni espanyol

Dimarts, 17 de febrer de 2015 10:40 h

El diari recull les tasques de l’ANC en l’Inventari per la Independència, els informes del CATN sobre repartiment d’actius i passius i l’acció del Govern en aquest sentit


En un article de María Jesús Cañizares, el diari alerta que "els independentistes catalans"  ja estan preparant l'assalt al patrimoni espanyol i detalalen que la sectorial d’Arquitectura, Edificació i Territori per la Independència de l’ANC està realitzant l’inventari dels edificis de titularitat estatal que en cas d’independència passarien a ser propietat del nou estat català. També que el Govern està preparant una reforma de la llei de patrimoni de la Generalitat per preveure els mecanismes d'inventari, divisió i reassignació dels actius i passius, d'acord amb els estàndards internacionals de la Convenció de Viena aprovada per les Nacions Unides,  i que el CATN, inclou en un informe sobre la distribució d'actius i passius inclou, a més dels edificis,  béns culturals i patrimoni nacional. El que queda clar de l’article és que anem per feina.  





Els edificis que poden ser “requisats”

L’article detalla els bens que podrien ser “requisats” en un repartiment d’actius i passius en cas d’Independència: “l'Escola Judicial, l'administració de duanes, jutjats, la Prefectura Superior de Policia, la caserna del Bruc, la comandància militar de Marina o el castell de Montjuïc, entre d'altres. Les seus de les delegacions del Govern a Catalunya, així com les casernes de la Guàrdia Civil i recintes militars estan inclosos en aquest llistat”. I assenyala que l'ANC proposa a la ciutadania que suggereixi nous usos per a aquest patrimoni a través del seu web.

Altres bens llistats en l’informe del CATN



Pel que fa a l’informe de CATN, subratlla que inclou també “tot tipus de bases de dades d'hisenda sobre contribuents, censos electorals, registre civil, registre de penats, arxius hospitalaris, policials, de la Seguretat Social, de trànsit, fons documentals, arxius històrics, expedients oberts pendents de resolució administrativa, etc. En principi, la transmissió d'arxius ha de ser sense contraprestació”. També inclou “la distribució del patrimoni nacional també és negociada. Afecta béns d'interès cultural, béns mobles inventariats i la resta del patrimoni històric espanyol, que inclou tots els béns mobles i immobles d'interès artístic, històric, paleontològic, arqueològic, etnogràfic, científic i tècnic, per als quals no existeix un inventari general”.


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/387619/labc-alerta-catalunya-ja-prepara-lassalt-al-patrimoni-espanyol


1 comentari :

GLORIA A CRISTO REY ha dit...

UMMM QUE BONA LA FLAIRE ......I ES QUE FOTEM UNES BOTIFARRADES DE COLLONS !!!

VISCA LA CATALUNYA INDEPENDENT!!

I VISCA LA BOTIFARRA!